EN HU

Pizzából Ötös – karitatív program fiataloknak

Pizzából Ötös! programsorozat

Felismertük, hogy a karitatív tevékenység számunkra nem elég, mert a pénzbeli támogatások nem feltétlenül jutnak oda, ahova szeretnénk, hogy eljussanak. Ezért született meg a Pizzából Ötös! program. Az IL TRENO minden hónapban egy iskolás csoportot invitál egy közös pizza sütésre. Délutáni program keretein belül a gyerekek megismerkednek a pizza eredetével és tradicionális elkészítésével. Egészen a pizza tészta gyúrásától a feltétek kreatív felhelyezéséig saját pizzájukon keresztül kísérik végig, hogyan is készül az igazi olasz pizza. Mindeközben kollégánk játékos - interaktív formában moderálja az eseményeket, és mesél az olaszországi pizza készítés rejtelmeiről. A délután fénypontjaként együtt fogyasztják el a remekműveket. Célunk, hogy olyan gyerekeket lássunk vendégül, akik alapesetben nem tehetik meg, hogy étteremben egyenek, és pizzát süssenek.

A programot kiszélesítettük, és már nem csak általános iskolák, hanem speciális iskolák diákjait is vendégül láttuk, és látjuk továbbra is.


Várjuk hasonló csoportok jelentkezését ingyenes programunkra az marketing@iltreno.hu email címre. 

 

Első alkalommal az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola és Szakközépiskola tanulói jöttek el hozzánk. Szuper volt a hangulat, nagy volt a sürgés-forgás az étteremben,és mindenki jól érezte magát.

Képek az eseményről! 

 

 

 

Mint minden hónapban, februárban is ellátogattak hozzánk általános iskolás gyerekek, és ismét pizzát sütöttünk. :-) Meggyúrtuk együtt a pizza gombócot, feltettük a feltéteteket, megsütöttük és mind megettük. Nagyon jó mulatság a gyerekekkel együtt sütni-főzni, nem csak ők élvezik hanem mi is. Februárban a Bocskai István Ált. Iskola 1. és 4. osztályos tanulóit láttuk vendégül, akik között volt enyhe fogyatékkal élő gyerek, hátrányos helyzetű és állami gondozású gyerekek.

Képek az eseményről! 

 

Ebben a hónapban a XI.kerületi Átmeneti Gyermek Otthont láttuk vendégül. A gyerekek nagy része most járt először étteremben , most készített először pizzát és voltak olyanok is akik még eddigi életük során most fogyasztottak először pizzát. Nagyon örülünk, hogy mi vezethettük be őket a  pizza készítés világába, és mutathattuk meg nekik milyen is egy étterem belülről.  Hasonló csoportokat jelentkezését várjuk a következő alkalmunkra, ami április első keddjén kerül megrendezésre. 

 

 

Áprilisban, mint minden hónapban egyszer, megrendezésre került a Pizzából ötös elnevezésű, délutáni pizzasütő programunk. Ebben a hónapban rendhagyó módon, a Down Alapítvány Zágrábi úti Gondozóházának értelmi fogyatékos fiatal dolgozói látogattak el hozzánk. A résztvevő fiatalok mellett három segítő volt jelen, akik lehetővé tették az egyéni foglalkozás, gördülékeny menetét. Remek hangulatban telt a délután, a pizzák pedig gyönyörűre sikeredtek.Azok a lakók akik nem tudtak eljönni illetve jelen lenni , azoknak természetesen a többiekkel küldtünk néhány pizzát, hogy ők is úgy érezzék, nem maradtak ki. A jövőben hasonló csoportok jelentkezését is várjuk, a gyermek csoportok mellett.

 

Idézet az Otthon vezetőjének leveléből:
"Ezúton szeretnénk megköszönni a tegnapi pizza sütést, amely által sikerült az otthonban élők gyermekeknek egy életre szóló, felejthetetlen élményt szerezni. Legtöbb gyermekünknek ez volt az első éttermi látogatásuk, hiszen a családi életkörülmények nem tették lehetővé, hogy egy ilyen tartalmas programon részt vegyenek. Az étterem személyzete is hihetetlenül kedvesen fogadott bennünket, a tanúsított pedagógiai érzékükkel pedig bármely gyermekotthonban illetve iskolában megállná a helyét."

 

Sokadik alkalommal kerül megrendezésre a Pizzából ötös! programunk. Ennek keretében harmadik alkalommal látjuk vendégül a Down Alapítvány Zágráb úti Gondozóházát. A csoportban voltak rutinos pizzasűtők, ők már mesterien válogatták össze a pizza feltéteket. Szalámi, hagyma és egy kevés gomba, akár csak egy profi pizzasütő. :)
Élményben nem csak a vendégek, hanem a vendéglátók is részesültek. Új kollégánk első alakalommal vett részt a Pizzából ötös! eseményen, mint vendéglátó. A kezdeti félelem után feloldódott és energiával feltöltve, fantasztikus élményekkel tért haza.

 

2014.10.08.

Első alkalmammal láttuk vendégül a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóit. A program a szokásos jó hangulatban telt. :) Örülünk, hogy olyan gyerekeket  vendégelhetünk meg akiknek alap esetben nincs lehetőségük étteremben étkezni illetve pizzát sütni és enni. Hasonló csoportok jelentkezését várjuk a következő alkalomra is.

További képek az eseményről!

 

2014.10.29.

A mai napon a Nagycsaládosok Országos Egyesületének 11. kerületi csoportját láttuk vendégül. Több mint húsz gyerek ülte körül kíváncsian az előkészítő asztalt, ilyen csöndben talán csak az iskola első napján voltak utoljára. Első lépésként mindenki megkapta a tészta gombócát, melyet először kis sapkává, majd kis ufóvá kell nyújtani míg végül elnyeri végső pizza formáját. A feltétek elhelyezésre is nagy gondot fordítottak a fiatalok, mert elmondható, hogy ami szép az finom is. :)    További képek az eseményről!