Az ezerarcú gnocchi (azaz „nyokki”) eredete egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza, de szerte a világon mindenhol készítik. Azt is tudjuk, hogy a gnocchi bármilyen mártással feldobható, lehet az húsos, sajtos, paradicsomos.
Ha nem csupán az ízre megyünk, hanem látványra is adunk, akkor a gnocchit spenót vagy cékla felhasználásával színezhetjük. Ám ha mindezeken még tovább csavarunk, akkor a gnocchi állagán is változtathatunk. Mi kedvet kaptunk ehhez, így bármikor elkészítjük és házhoz is szállítjuk neked a pirított gnocchit zöldségekkel. Hogy tutira ne maradj éhes, fűszeres csirkemell kockákkal gazdagítjuk. Lássuk is, hogy hogyan készítjük:
A kifőzött gnocchit forró serpenyőben kevés olajon ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, a koktélparadicsomot, a szeletekre vágott fokhagymát, a húst és a legvégén a bébi parajt majd a szárított paradicsomot is. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal.
Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.