EN HU

Újdonság étlapunkonKemencében sült lasagne

IL TRENO TÉSZTAHÁZ

3.190 Ft

A lasagne a második legnépszerűbb olasz étel a pizza után, így nem csoda, hogy ez az olaszok által az egyik legtöbbször elkészített tésztás fogás. Ha megkérnénk az emberek, hogy soroljanak fel olasz tésztákat, a lasagne biztos, hogy az elsők között jutna mindenkinek az eszébe. A világ bármely pontján működő olasz étterem alap ételei közé tartozik, így természetesen nem hiányozhat az IL Treno kínálatából sem. Az étel legismertebb változatát, a bolognai húsos raguval borított lasagne-t Olaszországban találták ki, ott tökéletesítették, és innen elindulva hódította meg az egész világot.
A húsos változat mellett nagyon sokféleképpen készíthető, receptje bátran variálható. Létezik zöldséges, túrós, halas és pestoval készült verzió is.

Az általunk kínált classico bolognai ragus lasagne egy laktató étel, aminek az elkészítése macerásnak tűnhet, de nem a mi profi szakácsaink számára, akiknek a lasagne készítés fortélya a kisujjukban van. Ha nincs kedved otthon vesződni vele, mi elkészítjük neked.
Ha tovább olvasol, az is kiderül, hogy hogyan.

Másfél liter paradicsomragut visszaforralunk, megszórjuk liszttel, majd hozzáöntjük a tejet, tejszínt és az alaplevet, valamint a reszelt parmezánt. Ezeket jól összeforraljuk. A ragut a rétegezésig félretesszük. Előkészítjük a lasagne tésztát. A lasagne 4 rétegű lesz, vagyis 4 réteg tészta és 4 réteg ragu. Ha kész, akkor a legfelső bolognai ragus réteget megszórjuk a resztelt edami sajttal.
Az így elkészített ételt kemencébe tesszük és készre sütjük.

Tudtad, hogy a jó tészta boldoggá tesz? 
Ide kattintva olvasd el miért :) 

 

Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.