EN HU

Carbonara spagetti

IL TRENO TÉSZTAHÁZ

tejszínes sonkás baconos raguval & parmezán sajttal

3.090 Ft

Még a legszegényebb olasz családoknál is készítik, méghozzá mindent házilag: a tésztát is frissen gyúrják, a szalonna, a tojás és a sonka is házi. Ez az étel a szénégetőktől származik, egyszerre kellett kiadós és mégis olcsó legyen.

A spagettit lobogó vízbe tesszük, és al dentere, vagyis majdnem készre főzzük. Ezalatt nekilátunk a szósznak.

A sonkát és a szalonnát – ha szükséges, egy csepp olívaolajon – lepirítjuk. velük együtt üvegesre pároljuk a hagymát is. Mehet is rá a fokhagyma, és ráöntjük a kevés fehérbort is. Sóval, borssal ízesítjük. Kicsit összeforraljuk őket, majd mehet rá a megfőtt tészta és a tojássárgája. A tejszínt egy nagyobb tálban és ráöntjük a sonkás-szalonnás tésztára. Jól átforgatjuk, tetejét megszórjuk még egy kevés parmezánnal és még forrón tálaljuk is.

Sokan úgy vélik, hogy a Carbonara Spagetti kifejezetten a szénégető munkások étele volt, hogy ezt a szénhidrát bombát elfogyasztva nyerjenek még több energiát a kemény munka elvégzéséhez. Megint mások úgy gondolják, hogy ennek a tésztaételnek a keletkezése a II. világháborúhoz köthető, azon belül is Róma felszabadításához. Hogy mi az igazság, azt mindenki döntse el maga, azt viszont biztos, hogy a Carbonara Spagetti elkészítése egyszerűnek tűnhet, de rejt magában némi buktatót, ha nem vagy elég figyelmes. Ha tökéletesen elkészített Carbonara Spagettit ennél, tedd az ételt a kosárba, mi kiszállítjuk neked. ;)

 

Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.