Ki ne ismerné? A „gyorsan kell valami finom” klasszikus jolly jokere. Hamisítatlan olasz ízvilága a napfényt és a mediterrán életérzést csempészi otthonunkba.
Nekünk azért tovább tart elkészíteni, mert olasz recept alapján készítjük, de ellenben gyorsan kiszállítjuk és valóban nem lehet vele mellé lőni a családi asztalnál.
A tésztát lobogó vízbe dobjuk, és amíg az majdnem készre fő, nekilátunk a szósznak.
A vöröshagymát egy kis olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a fokhagymát is, és óvatosan megpirítjuk. A darált húst is hozzáadjuk, fűszerezzük: bazsalikom, oregánó (esetleg majoranna is), feketebors és só nyugodtan mehet bele. Kevéske víz kíséretében, fedő alatt puhára pároljuk a húst. 15-20 perc elteltével beletesszük a paradicsomszószt is, és még egy rövid ideig forraljuk őket.
Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, átöblítjük, majd mehet a szószba.
Átforgatjuk, és reszelt sajttal, friss fűszernövények levelével dekorálva tálaljuk.
Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.