Mindenki tudja, hogy az olaszok néhány összetevővel remek tésztaételeket főznek, ez pedig talán az összes közül viszi a prímet: egyszerre csípős, fűszeres, és még paradicsomos is.
Mi sem tükrözi jobban a mediterrán ízvilágot! Arrabiata penne
A pennét forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük. Míg a tészta fő, nekilátunk a szósznak.
A paradicsomok héját bevagdaljuk, és röpke időre lobogó vízbe dobjuk őket. Bő olívaolajon lepirítjuk a fokhagymát és a chilit, egészen addig, míg az olaj illatos lesz. Félrehúzzuk. A paradicsomok héját leszedjük, hozzáadjuk őket a fokhagymás chilihez. Addig forraljuk őket, míg a paradicsomok összeesnek (tehetünk bele a tészta főzővizéből is egy keveset).
Mehetnek is bele a fűszerek: só, bors, egy kis durvára vágott bazsalikom. Amint a tészta kész, beleforgatjuk a szószba, 1-2 per alatt összeforraljuk őket, és már tálalhatunk is.
Végül reszelt parmezánt szórunk rá, díszítésnek pár egész bazsalikomot használunk.
Tudtad, hogy a finom tészta boldoggá tesz?
Ide kattintva olvasd el miért :)
Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.