Azon törőd a fejed, hogyan lehet különlegesebbé tenni a rántott csirkét?
Töltsd meg sajttal és füstölt tarjával!
Ez a művelet egy picivel időigényesebb, mint egy sima rántott csirkemell elkészítése, de megéri időt szánni rá, mert annyi pluszt ad az ételhez, hogy biztosan felkerül majd a kedvenceid listájára. A töltött rántott csirkemell állandó szereplője a különböző hagyományos ünnepi alkalmakon szervírozott sültes tálaknak is, így sokan nyugodt szívvel vesznek részt az ilyen ebédeken, vacsorákon, hiszen tudják, ha lesz rántott hús, főleg, ha az még töltött is, akkor ott nagy baj már nem lehet.
Érdemes a lehető legtöbb ételt kipróbálni a világ bármely tájáról, lehet kalandozni a gasztronómia változatos területein, de az biztos, hogy ez az étel toplistás lesz akkor is, ha lehetőséged volt már számos különleges ételt kóstolni.
Tudtad, hogy a rántott húsok készítéséhez elengedhetetlenül szükséges aranyló panírt korábban szó szerint értették?
Az 1500-as években a középkori Európában nemesi körökben volt divat az étel aranyozása. Ennek mentén született meg a kevésbé tehetősek számára is elérhető és jelenleg is használatos klasszikus panírozási módszer: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Az így panírozott húst kisütve szintén aranysárga színt kapunk így hajaz az aranyló panírra.
A rántott csirke tölteléke szinte bármi lehet, ennek csak a fantázia szabhat határt. Mi most a sajttal és füstölt tarjával töltött rántott csirkemellet ajánljuk nektek, amit az ételrendelést követően futárunk forrón és frissen szállít házhoz nektek.
Így készítjük: a csirkemell szeleteket klopfoljuk, majd minkét oldalát sózzuk. Megtöltjük az előkészített húst a sajttal és füstölt-főtt tarjával. A megtöltött húst feltekerjük, henger alakúra formázzuk, majd bepanírozzuk. Forró bő olajban aranysárgára sütjük.
Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.