EN HU

Rántott csirkemell

FŐÉTELEK - köret nélkül

2.050 Ft
Köretek
+Aszalt par. csirkesaláta1690 Ft
+Bazsalikomos csirkesaláta1690 Ft
+Brutus saláta1590 Ft
+Burgonyapüré590 Ft
+Feta sajtos tejszínes burgonya990 Ft
+Görögsaláta1690 Ft
+Hasábburgonya790 Ft
+IL Treno saláta1690 Ft
+Jázmin rizs590 Ft
+Magvas csirkesaláta1690 Ft
+Parmezán reszelt300 Ft
+reszelt sajt250 Ft
+Serpenyős grill zöldség790 Ft
+Vecsési vegyes savanyúság 790 Ft
+Zöldfűszeres steak burgonya790 Ft

Egyes vélekedések szerint a hús bundázása, avagy a panírozás bizánci találmány, ami átkerült Észak-Itáliába és innen kerülhetett tovább a bécsi udvarba, ahonnan eljutott a Monarchia többi részébe is. A rántott hús hazánkban általában sertés vagy csirkehúsból készül.

Sok háztartásban a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan fogása, az egyik legnagyobb kedvenc, amit nem lehet megunni. Már messziről kiszagolható, ha valahol rántott hús készül és ez sokak szívét megdobogtatja, előjönnek az étellel kapcsolatos nosztalgikus élmények és rájövünk, hogy úgy ennénk egy friss ropogós rántott húst. 

Hátulütője ugyanakkor, ha például egy társasházban vasárnap hajnalban arra kell felébredni, hogy a szomszéd rántott húst készít, hiszen nem túl kellemes érzés arra riadni az igazak álmából, ha valaki püföli a húst. Az ilyen esetek elkerülése érdekében ajánld a szomszédod figyelmébe is az ételrendelés lehetőségét, így megkímélheted magad a korai vasárnapi ébredésektől.

Ha frissen sütött, ropogós rántott csirkemellet ennél, a hét bármely napján számíthatsz ránk, így akár vasárnap ebédre is kiszállítjuk neked. Az étel elkészítése nagyon egyszerű. A csirkemellet félbevágjuk és mindkét oldalát klopfoljuk majd megsózzuk. A hússzeleteket panírozzuk és bő forró olajban egyenletesre sütjük. 

 

Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.