A mozzarella Dél-Olaszországból származik, ahol a 16. század óta készítik, eredetileg vízibivaly zsíros tejéből, mára azonban már tehéntejből is előállítják például Magyarországon is. A mozzarella ruganyos, kerekded fehér színű sajt, amit eleinte főként főételként fogyasztottak, jelenleg számos olasz étel összetevőjeként használják. A mozzarella nem hiányozhat például a pizzáról és salátákban, tésztákon is gyakran találkozunk vele. A mozzarellát „fehér aranynak” vagy a „mediterrán konyha királynőjének” is nevezik.
Ha bírod a mozzarellát, és az édes-sós ízek fúzióját, akkor ez a te ételed. A roston sült csirkemellet mozzarellával, ropogós baconnel és ananásszal tálaljuk neked.
Nincs más dolgod, csak rendelni. Dőlj hátra, a többit pedig bízd ránk. ;)
Így készítjük: az előkészített csirkemellet megsózzuk, majd rostlapon megsütjük az ananásszal, a karikára szeletelt mozzarellával és a baconnal együtt. A készre sütött csirkemellre tesszük az ananászt, a mozzarellát és a ropogósra sült bacont.
Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.