Múltat idéző minőség - Trombitás étterem

Sokan csak a történelem- és irodalomkönyvekből ismerik Budapest régi arcát. A pezsgő kávéházak és kitűnő éttermek életét, amelyekben a cigány prímások húzták a legszebb nótákat. De vannak, akik még emlékeznek ezekre a kitűnő időkre, akik még mindig a magyar nótákat hallgatják az ebédhez. Trombitás Éttermünk az ő számukra rejteget igazi meglepetést, méghozzá a múltat idéző minőséget.

Az IL Treno Trombitáskert Étterem több szempontból is különleges. Itt a fatüzelésű kemencében készült minőségi ételek, a nagyszerű magyaros konyha és maga a történelem várja a vendégeket.

Az élő történelem

trombitas_etterem

A Trombitáskert Étterem már évszázadok óta ugyanazon a helyen található. Persze kezdetben nem pizzériaként működött, az 1686-os megalakulásakor egy igazi, hagyományos kocsma volt. Mellette hatalmas istállók épültek, így a messziről érkező vándorok is megpihenhettek egy rövid időre. Mintegy másfél évszázad múlva már fogadó állt a kocsma helyén, ahol a hagyományok szerint minden este egy trombitás fújta a takarodót. Ez a nagyszerű hely igen népszerű és sokak számára kedvelt hellyé vált. A Trombitás nevet a nagyszerű zenészről kapta az étterem, akit egy várból érkező gránátbomba ölt meg az 1860-as években.

Bár az épület már nem az eredeti, de a történelem még ma is a falak között rejtőzik. A nagy múltú helyen még ma is élő zenészek idézik fel a régi idők emlékét, amit a különlegesen kialakított belső tér is megjelenít.

Az igazi minőség

Az Étteremben természetesen az IL Treno-tól megszokott, kiváló minőségű ételek készülnek. A pizzák a fatüzelésű kemencében sülnek, ami rendkívül ízletessé tesz minden egyes elkészített darabot. A nagyszerű pizza titka a tökéletes hőmérséklet, ami nem egyszerű feladat, hiszen folyamatos odafigyelést igényel. De nálunk ez nem jelent problémát, kiváló szakácsaink és pizzasütőink jobbnál jobb ételeket készítenek.

A Trombitás Étteremben a magyaros konyha is kiváló! A nagyszerű sültes tálak, rántott húsok és a sertés szűz mellett, a rendkívül ízletes marhahúslevessel várjuk az igazi ínyenceket.

Ha egy kis nosztalgiára vagy egyszerűen csak kiváló ételekre vágyik, akkor bátran térjen be hozzánk a Trombitáskert Étterembe. Mi minden alkalommal múltat idéző környezettel és ízletes falatokkal várjuk. Kóstold meg a mesés pizzánkat a több mint 100 éves Trombitás éttermünkben, ahol fatüzelésű kemencében készítjük a pizzát.

Cím: 1024 Budapest, Retek u. 12 térkép
Nyitva tartás: Hétfő – Vasárnap: 11.00 – 23.00
Asztalfoglalás: +36/30-6994-064

További Trombitás történetek: