Évszázadok óta egy helyen - Trombitás

Napjainkban egymást érik az éttermek és különböző vendéglátóhelyek. Sorra nyílnak a sörözők, kocsmák, kávézók, éttermek, pizzériák, és még hosszasan lehetne sorolni. Ekkora kínálat esetén persze nem könnyű kitűnni, így a vendéglátósoknak alaposan fel kell kötniük a gatyájukat, ha vonzók szeretnének lenni a potenciális vendégek számára. Természetesen elsősorban a finom ételek jelentik a kulcsot, hiszen egy étterembe enni járnak az emberek. Ez azonban csak egy része az összképnek, még ha jelentős része is. Sokat nyom a latban a hely arculata is, amit sokszor nagyban meghatároz az étterem múltja – ha valami ilyen régóta fennáll, rossz nem lehet!

IL Treno Trombitáshoz Étterem

IL Treno a Trombitáshoz nevet viselő pizzériánk már évszázadok óta ott áll, ahol ma is megtaláljuk. Na persze nem mindig pizzéria volt. Elsőként 1686-ban szerepelt egy Trombitás nevű korcsma, melyhez nagy istállók is tartoztak. Másfél évszázaddal később, 1831-ben már fogadóként említik az épületet. A hagyomány szerint egy trombitás fújt itt mindig takarodót, akit végül a várból ide lőtt gránátbomba ölt meg. Ennek a szomorú eseménynek köszönhetően kapta a vendéglő a Trombitás nevet 1867 után, az utcával egyetemben. Mintegy 40 évvel később már a cégér is tükrözte ezt a nevet: egy huszártrombitást ábrázolt. Az épület sajnos már nem az eredeti, ugyanis 1910-ben lebontották, és újat húztak a helyébe. A régi épülettel együtt a trombitást ábrázoló cégér is eltűnt.

A név kötelez

Egy ilyen nagy múltú épületben éttermet működtetni komoly kihívás. Az ember úgy érzi, a név kötelezi, emiatt hatalmas hangsúlyt fektet a minőségre. Fontos, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek mind az étellel, mind a körülményekkel, mindeközben a hagyományokat is igyekszik őrizni. Így teszünk mi is. Ahogy a Trombitás Étteremben régen cigány zenész, valamint klezmer zenészek játszottak, úgy ma is folyamatosan biztosítjuk az élő zenét minden este, ezzel is felidézve kicsit a régi idők emlékét.

Cím: 1024 Budapest, Retek u. 12
Nyitva tartás: Hétfő - Vasárnap: 11.00 - 23.00
Asztalfoglalás: +36/30-6994-064


További képekért kattintson ide


     Trombitás 3Trombitás 4Trombitás 2