Tippelj, naponta hány kg sajt kerül a pizzákra!

Ha meg kellene tippelned, mit mondanál, hogy kg sajtot reszelünk a pizzákra egy nap? Mit gondolsz, hány kg tésztát főzünk ki és hány kg lisztet használunk fel? Egy PC méretű sajtot reszelünk le? Vagy inkább egy mosógép súlyával egyezik meg? Komolyan, tippeld meg, utána mutatjuk a számokat!

25 év alatt annyi alapanyagot használtunk fel, ami egy ország háztartásának éves sajt, tészta és liszt felhasználását lefedné. Brutális számokkal dolgozunk, de pont ez a lényeg, hogy nem spórolhatjuk ki az anyagokat. Nézzük a konkrét számokat.

2.775.000 kg lisztet használtunk fel 25 év alatt
Ez 304 kg-ot jelent naponta, ez egy zongora súlya kb., amit akkor is eltudsz képzelni, ha még nem próbáltál egy pianinot felcipelni a harmadikra. Ha egy hetet nézünk, akkor ez egy nagyobb autó súlyát is eléri.
 

1.500.000 kg tésztát főztünk ki, ami napi 164 kg-ot jelent
A Moto GP-ről ismert Yamaha YZR-M1 2016 800 cc-s motorja nyom ennyit. Láthatóan szeretitek a tésztát, ezekre a számokra még az olaszok is büszkék lennének, akik évente átlagosan 26 kg tésztát fogyasztanak fejenként.
 

1.125.000 kg sajtot tettünk a pizzákra
123 kg naponta, az egy robogó súlyával egyezik meg nagyjából. Ez a szám is brutális, de nehogy már a sajton kelljen spórolni, mikor az a legjobb az egészben. A számok mögött ráadásul emberi erő áll, a tésztáinkat például reggel 5-től gyúrja a szakácsunk, ipari gyúrúgép használata nélkül.

Ahogy a nagymamák, úgy mi is abban hiszünk, hogy a szeretettel készült ételek lesznek igazán finomak, így mindenbe igyekszünk beletenni a lelkünket is. Szenvedéllyel készítjük a pizzákat nektek.

Ahogy egy szép autó sem ér semmit, egy szuper motor nélkül, úgy a pizzák sem működhetnek minőségi hozzávalók és szakértelem nélkül. Ezért minden szakácsunk azon dolgozik, hogy minden egyes tészta a lehető legjobb élményt nyújtsa nektek.

Szeretnél még többet megtudni a pizzatészánról - katt ide