Tudtad, hogy mi Szarvasi mozzarellát teszünk a pizzádra?
Az IL Trenonál nagyon fontos a minőség. 1992 óta nagyon sok vendéget szolgáltunk már ki, lakattunk jól. Az elsődleges célunk, hogy finom, lelkiismeretesen és minőségi alapanyagokból készített ételt adjunk a vendégeinknek.
Fontos számunkra, hogy a legjobb sajtot tegyük a pizzádra, ezért mi csak Szarvasi Mozzarellát használunk.
A mozzarella története az 1200-as évekbe nyúlik vissza. Valószínűleg bencés szerzetesek készítették először.
Egyébként a XVI. században honosodott meg Róma és Nápoly környékén, ekkor került kereskedelmi forgalomba, azonban akkoriban leginkább főételként fogyasztották.
A mozzarella porcelánfehér, szálas szerkezetű, gyúrt sajt. Nem érlelik, nem tartalmaz semmilyen ízesítőanyagot és tartósítószert sem. A készítéskor az alapanyagot addig gyúrják, nyújtják, míg formázható nem lesz és végül egy kerámia sajtkészítő-edénybe helyezik, mely a formáját és méretét alakítja ki a sajtnak.
A formája lehet kisebb, szabálytalan gömb alakú is. Ekkor a nagyobb sajttömbökből tépkedik kézzel a kisebb sajtdarabkákat, melyeket gömbölyűre formálnak.
Innen ered a neve is, az olasz mozzare szóból, melynek jelentése levág. Arra utal, amikor a sajtkészítés során egy-egy kisebb darabot levágnak a sajtból. A mozzarella sajt kapható füstölt formában is, de mivel ez nem érlelt sajt, a füstölése csak és kizárólag hagyományos füstöléssel történhet.
Tehát a mozzarella a XVI. század óta népszerű, ma leginkább salátákhoz és pizzákhoz használjuk.
A Szarvasi Mozzarella minőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy az 1991-ben indult cég hatalmas fejlődésen ment keresztül. Már öt év alatt Magyarország első számú, olasz sajtokat előállító cégévé vált. 2012-ben a Szarvasi Mozzarella Kft Magyar Brands díjat nyert. Sőt termékei már Olaszországban is kaphatóak.
Ezért használjuk a Szarvasi Mozzarellát a pizzáinkon. És mert nagyon-nagyon finom. A paradicsom, bazsalikom, mozzarella házasításánál nincs is jobb. Csodaszép a színe, az íze pedig fantasztikus. Mindenkit jobb kedvre derít már a látványa is, és az íze.
Archívum
- 2022. október
- 2022. szeptember
- 2021. december
- 2021. november
- 2021. október
- 2021. szeptember
- 2021. július
- 2021. június
- 2021. május
- 2021. április
- 2021. március
- 2019. február
- 2019. január
- 2018. július
- 2018. június
- 2018. május
- 2017. november
- 2017. július
- 2017. március
- 2017. február
- 2017. január
- 2016. október
- 2016. szeptember
- 2016. augusztus
- 2016. július
- 2016. június
- 2016. május
- 2016. március
- 2016. február
- 2016. január
- 2015. december
- 2015. november
- 2015. október
- 2015. szeptember
- 2015. augusztus
- 2015. július
- 2015. június
Hírlevél feliratkozás
Személyes adataid és email címed természetesen nem adjuk ki senkinek. ASZF.