Tudtad, hogy mi Szarvasi mozzarellát teszünk a pizzádra?

Az IL Trenonál nagyon fontos a minőség. 1992 óta nagyon sok vendéget szolgáltunk már ki, lakattunk jól. Az elsődleges célunk, hogy finom, lelkiismeretesen és minőségi alapanyagokból készített ételt adjunk a vendégeinknek.

Fontos számunkra, hogy a legjobb sajtot tegyük a pizzádra, ezért mi csak Szarvasi Mozzarellát használunk.

A mozzarella története az 1200-as évekbe nyúlik vissza. Valószínűleg bencés szerzetesek készítették először.IL Treno_pizza_sajt

Egyébként a XVI. században honosodott meg Róma és Nápoly környékén, ekkor került kereskedelmi forgalomba, azonban akkoriban leginkább főételként fogyasztották.

A mozzarella porcelánfehér, szálas szerkezetű, gyúrt sajt. Nem érlelik, nem tartalmaz semmilyen ízesítőanyagot és tartósítószert sem. A készítéskor az alapanyagot addig gyúrják, nyújtják, míg formázható nem lesz és végül egy kerámia sajtkészítő-edénybe helyezik, mely a formáját és méretét alakítja ki a sajtnak.

A formája lehet kisebb, szabálytalan gömb alakú is. Ekkor a nagyobb sajttömbökből tépkedik kézzel a kisebb sajtdarabkákat, melyeket gömbölyűre formálnak.

Innen ered a neve is, az olasz mozzare szóból, melynek jelentése levág. Arra utal, amikor a sajtkészítés során egy-egy kisebb darabot levágnak a sajtból. A mozzarella sajt kapható füstölt formában is, de mivel ez nem érlelt sajt, a füstölése csak és kizárólag hagyományos füstöléssel történhet.

Tehát a mozzarella a XVI. század óta népszerű, ma leginkább salátákhoz és pizzákhoz használjuk.

A Szarvasi Mozzarella minőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy az 1991-ben indult cég hatalmas fejlődésen ment keresztül. Már öt év alatt Magyarország első számú, olasz sajtokat előállító cégévé vált. 2012-ben a Szarvasi Mozzarella Kft Magyar Brands díjat nyert. Sőt termékei már Olaszországban is kaphatóak.

Ezért használjuk a Szarvasi Mozzarellát a pizzáinkon. És mert nagyon-nagyon finom. A paradicsom, bazsalikom, mozzarella házasításánál nincs is jobb. Csodaszép a színe, az íze pedig fantasztikus. Mindenkit jobb kedvre derít már a látványa is, és az íze.

Kiváncsi vagy a több alapanyagunk minőségére is, katt ide