IL TRENO Blog

Hozd magad tűzbe az IL Trenóban chiliszósszal!

A chilipaprika nem tartozik az újonnan felfedezett fűszernövények sorába, inkább azt mondhatnánk, hogy népszerűségét tekintve a reneszánszát éli. Már az inkák és az indiánok is használták ezt a növényt, de elterjedését Kolombusz Kristófnak köszönheti, ugyanis a legenda szerint az ő orvosa kezdeményezte, hogy magukkal vigyék, mert gyógyító erőt tulajdonított neki. Az orvos nem tévedett sokat, hiszen a chilinek valóban jótékony hatása van az emberi szervezetre. Többek között tisztítja az orr- és melléküregeket, de reumás panaszok esetén is javasolják a fűszernövény fogyasztását. De olyan korszaka is volt a chilipaprikának, amikor ...

Bővebben

Az IL Treno és a GaBko chili

Egyre többet hallani minden iparágban a multinacionális cégekről, az embertelen körülmények között dolgozó gyári munkásokról. Éppen ezért, nem mellesleg pedig szerencsére is, sokan gondolkodnak úgy, hogy a kézműves termékek mellett döntenek. Így nem csupán kiváló minőségű termékekhez juthatnak hozzá, hanem támogathatják a valóban a terméket előállító személyt is, azaz magát a termelőt. Találhatunk egy chili kézműves terméket? A válasz: igen! A GaBko Chili saját termelésből, valamint hobbiból készülő, valóban minőségi kézműves termék. A chilipaprikát tartalmazó íncsiklandó finomságok tehát nem ...

Bővebben

A GaBko chilipaprika

A chilipaprika hazánkban is már igazán régóta ismert és használt fűszernövény. Bár nem Magyarországot tekintik a chilipaprika őshazájának, nálunk is nagy hagyományokra tekint vissza ez a fűszernövény. Nem is csoda, ha arra gondolunk, hogy a magyar konyha egyik jellegzetessége, hogy csípősen fűszerezi az ételeket. A GaBko chili készítményei hazai termelésből származó, minőségi kézműves termékek. Kínálatában számtalan fajta chilit találhatnak meg a csípős ízek kedvelői. Az extra csípős chili a világ legerősebb chilipaprikáiból készül. Elérhető mind piros, mind pedig sárga színben. Kiválóan alkalmas levesekbe és főtt ételekbe mint ...

Bővebben

Tudtad-e, hogy miért jó kemencében sütni a pizzát?

Mindenki imádja a pizzát. Ebben megegyezhetünk. Minden sarkon van pizzéria, az üzletekben többféle fagyasztott pizzát vásárolhatunk, de rendelhetünk szinte bármelyik étteremből is. Hatalmas a választék, azonban a fatüzelésű kemencében készült pizzánál nem létezik jobb. De miért jobb a kemencében készült étel? Igen, nem csak a pizza finomabb, ha kemencében sül. De, ha egyszerűen csirkét sütünk kemencében, annak is felülmúlhatatlan íze lesz ott. Nézzünk egy kis kemencetörténelmet. Már a honfoglalás korában is voltak kezdetleges kemencék. Az építése nagyon sokáig, évszázadokon keresztül hasonló módon történt. ...

Bővebben

Hogyan lehet elrontani a pizzát?

Kevés olyan ember van a világon, aki nem evett még rossz pizzát. Az olasz hagyományok szerint készített pizza persze kicsit más, mint amilyenhez mi magyarok vagyunk szokva. Viszont sem a pizza hazájában, sem itthon nincs kizárva, hogy az étel nem olyan lesz, amilyenre először számítunk. De mégis, hogyan lehet elrontani egy pizzát, ha az egyik legegyszerűbb étel? – merülhet fel a kérdés, ami részben jogos, részben nem egészen. Már csak azért sem, mert ránézésre valóban egyszerűnek tűnik és elkészíteni sem túl bonyolult, azonban könnyen el lehet rontani nem megfelelő hozzávalókkal, rossz alapanyagokkal, kevés feltéttel vagy nem túl friss feltétnek valóval. Feltét A pizza ...

Bővebben