IL TRENO Blog

Hogyan lesz egy pizza igazán magyaros?

Minden országnak megvan a saját kultúrája, gasztronómiája. Magyarország nem kivétel ez alól, hiszen hagyományos ízvilága egészen egyedi és különleges. A magyar kultúra szerves részét képezi a gasztronómia, amely számos változatos ételkülönlegességet tudhat magáénak. Szeretjük a magyar konyhát, hiszen megszoktuk (és pontosan tudjuk), melyik ételhez milyen ízvilág tartozik. Ezeket azonban bátran variáljuk, nem óckodunk az újtól. Ezektől nem tágítunk, a hagyományos ízekből nem engedünk. A leghíresebb magyar fogások között ott van a gulyásleves, a halászlé, de a paprikás csirke és a túrós csusza is ezen ...

Bővebben

Hozd magad tűzbe az IL Trenóban chiliszósszal!

A chilipaprika nem tartozik az újonnan felfedezett fűszernövények sorába, inkább azt mondhatnánk, hogy népszerűségét tekintve a reneszánszát éli. Már az inkák és az indiánok is használták ezt a növényt, de elterjedését Kolombusz Kristófnak köszönheti, ugyanis a legenda szerint az ő orvosa kezdeményezte, hogy magukkal vigyék, mert gyógyító erőt tulajdonított neki. Az orvos nem tévedett sokat, hiszen a chilinek valóban jótékony hatása van az emberi szervezetre. Többek között tisztítja az orr- és melléküregeket, de reumás panaszok esetén is javasolják a fűszernövény fogyasztását. De olyan korszaka is volt a chilipaprikának, amikor ...

Bővebben

Az IL Treno és a GaBko chili

Egyre többet hallani minden iparágban a multinacionális cégekről, az embertelen körülmények között dolgozó gyári munkásokról. Éppen ezért, nem mellesleg pedig szerencsére is, sokan gondolkodnak úgy, hogy a kézműves termékek mellett döntenek. Így nem csupán kiváló minőségű termékekhez juthatnak hozzá, hanem támogathatják a valóban a terméket előállító személyt is, azaz magát a termelőt. Találhatunk egy chili kézműves terméket? A válasz: igen! A GaBko Chili saját termelésből, valamint hobbiból készülő, valóban minőségi kézműves termék. A chilipaprikát tartalmazó íncsiklandó finomságok tehát nem ...

Bővebben

A GaBko chilipaprika

A chilipaprika hazánkban is már igazán régóta ismert és használt fűszernövény. Bár nem Magyarországot tekintik a chilipaprika őshazájának, nálunk is nagy hagyományokra tekint vissza ez a fűszernövény. Nem is csoda, ha arra gondolunk, hogy a magyar konyha egyik jellegzetessége, hogy csípősen fűszerezi az ételeket. A GaBko chili készítményei hazai termelésből származó, minőségi kézműves termékek. Kínálatában számtalan fajta chilit találhatnak meg a csípős ízek kedvelői. Az extra csípős chili a világ legerősebb chilipaprikáiból készül. Elérhető mind piros, mind pedig sárga színben. Kiválóan alkalmas levesekbe és főtt ételekbe mint ...

Bővebben

Tudtad-e, hogy miért jó kemencében sütni a pizzát?

Mindenki imádja a pizzát. Ebben megegyezhetünk. Minden sarkon van pizzéria, az üzletekben többféle fagyasztott pizzát vásárolhatunk, de rendelhetünk szinte bármelyik étteremből is. Hatalmas a választék, azonban a fatüzelésű kemencében készült pizzánál nem létezik jobb. De miért jobb a kemencében készült étel? Igen, nem csak a pizza finomabb, ha kemencében sül. De, ha egyszerűen csirkét sütünk kemencében, annak is felülmúlhatatlan íze lesz ott. Nézzünk egy kis kemencetörténelmet. Már a honfoglalás korában is voltak kezdetleges kemencék. Az építése nagyon sokáig, évszázadokon keresztül hasonló módon történt. ...

Bővebben