IL TRENO Blog

25 éves jubileum

Fel tudnád idézni, hogy mi minden történt veled 1992 óta? Ez bizony 25 év, ami alatt felnő egy ember. Te lehet, hogy érettségit, diplomát szereztél vagy megtaláltad életed szerelmét esetleg munkahelyet váltottál, gyereked született vagy akár unokád. A főbb történéseket egy pillanat alatt fel tudod idézni és talán még azt is, hogy mikor rendeltél először tőlünk. Azt már nehezebb lesz elképzelned, hogy mi is 1992-ben indultunk, azóta sütünk főzünk nektek. Gondolj bele, amikor a közeledben is félévente cserélődnek a bérlők egy-egy üzlethelyiségben, amikor újak jönnek és újak mennek, mi 25 éve a piacon vagyunk. Ennek nincs nagy titka, de azért elárulom neked, az ...

Bővebben

Hogyan élnek az olaszok?

Gasztronómiai betekintő Itáliába Azt már tudjuk, hogy az olasz konyha mennyire jó, hogy mennyire jellegzetes az ízvilága, azt is tudjuk, hogy az olasz mentalitás is irigylésre méltó. De vajon hogyan élnek ők, hogyan telnek hétköznapjaik a mának élés folyamatos örömében? Milyen étkezési szokásaik vannak? Tény, hogy merőben másképp élnek, mint mi, magyarok. Más kultúra, más mentalitás, másfajta szokások. Néhány jellemvonásuk – nyilván csak nagyvonalakban Az egyik, talán legjellemzőbb különbség köztünk és az olaszok között az, hogy ők a capuccinojukat kizárólag a reggeli órákban fogyasztják. Nyilván vannak náluk ...

Bővebben

Polpetti- a magyar-olasz

Ha magyar vagy – akkor imádod a rántott húst, ám, ha az olaszos ételeket is kedveled, akkor egészen biztosan fenséges manna lesz a számodra! De, mi is az a polpetti? Valójában az olasz konyhához semmi köze nincsen, mert ezt az ételt a magyarok „találták” ki, ami persze nem éppen találó kifejezés. Gyakorlatilag egy olasz és egy magyar ételt hoztak össze – jelesül együtt tálalják őket. Miért? Azért, mert a magyarok kedvence a rántott hús, ezt valószínűleg senki sem vitatja. Minden, ami rántott, legyen szó akár még zöldségekről is, imádjuk. A másik kedvencünk pedig a tészta, és a finom szószok. A kettő együtt pedig nem lehet rossz. Így ...

Bővebben

A hamisítatlan Carbonara

Nemrégiben hallottuk Gianni történetét a Carbonara spagetti eredetére és elkészítési módjára vonatkozóan, s úgy gondoltuk, beszámolunk róla. Ha valakinek, neki aztán valóban hihetünk ebben a témában, mert, hogy ki is lehetne nagyobb szakértője Olaszország ízeinek, mint egy olasz? Gianni azt mondja, hogy hosszas kutatásba kezdett és utána járt a Carbonara eredetének, származásának, s ezt nagy örömmel osztotta meg azokkal, akik kíváncsiak voltak rá. Mi tehát az igazság? Honnan is származik az igazi Carbonara? Gianni szerint két féle történet létezett anno, melyek közül valójában nem került rögzítésre egyetlen ...

Bővebben

Zöldség, vagy gyümölcs? - paradicsom

Az ÉN paradicsom! Nálunk a tésztafélék és/vagy a húsos ételek is bővelkednek paradicsomban, most megtudhatjátok, miért vagyunk erre olyan büszkék! A paradicsom - teljesen mindegy, hogy gyümölcsként, vagy zöldségként tekintünk rá - rendkívül ízletes és nagyon egészséges ételünk, napi rendszerességgel kellene mindenkinek fogyasztania! Mit „tud” a paradicsom? Először is mit nem tud? Például nem képes hizlalni! Egyáltalán nem tartalmaz zsírt, szénhidrátból pedig mindössze 5 gr-ot, melyből egy gramm a fehérje, és még egy gramm pedig rost. Cukortartalma tehát nem több mint három gramm. Hízni tehát nem fogunk tőle, ezzel egy ...

Bővebben