IL TRENO Blog

ELVITEL a kávén túl - étel takeaway

Bizonyára Veled is előfordul, hogy az egész napos rohangálás mellett nincs időd nyugodtan megebédelni valahol, vagy kivárni az előtted kígyózó sort. Ilyenkor felmerülhet benned, mennyire jó lenne, ha a fogadra való ételt néhány kattintással kiválaszthatnád az interneten, majd személyesen átvehetnéd. Persze a fentiekre megoldást nyújt, ha főzöl és dobozolsz, ilyenkor viszont számolnod kell a mosatlan edények halmazával, illetve a romeltakarítással. A szó szerinti nehézséget egyrészt a bevásárlás okozta nyűg, másrészt a dobozolásból adódó cipekedés adja. Gyakran szembesülhetsz azzal is, hogy nincs az a méretű táska, amiben minden elfér. A súly ...

Bővebben

Tippelj, naponta hány kg sajt kerül a pizzákra!

Ha meg kellene tippelned, mit mondanál, hogy kg sajtot reszelünk a pizzákra egy nap? Mit gondolsz, hány kg tésztát főzünk ki és hány kg lisztet használunk fel? Egy PC méretű sajtot reszelünk le? Vagy inkább egy mosógép súlyával egyezik meg? Komolyan, tippeld meg, utána mutatjuk a számokat! 25 év alatt annyi alapanyagot használtunk fel, ami egy ország háztartásának éves sajt, tészta és liszt felhasználását lefedné. Brutális számokkal dolgozunk, de pont ez a lényeg, hogy nem spórolhatjuk ki az anyagokat. Nézzük a konkrét számokat. 2.775.000 kg lisztet használtunk fel 25 év alatt Ez 304 kg-ot jelent naponta, ez egy zongora súlya kb., amit akkor is eltudsz képzelni, ha ...

Bővebben

25 éves jubileum

Fel tudnád idézni, hogy mi minden történt veled 1992 óta? Ez bizony 25 év, ami alatt felnő egy ember. Te lehet, hogy érettségit, diplomát szereztél vagy megtaláltad életed szerelmét esetleg munkahelyet váltottál, gyereked született vagy akár unokád. A főbb történéseket egy pillanat alatt fel tudod idézni és talán még azt is, hogy mikor rendeltél először tőlünk. Azt már nehezebb lesz elképzelned, hogy mi is 1992-ben indultunk, azóta sütünk főzünk nektek. Gondolj bele, amikor a közeledben is félévente cserélődnek a bérlők egy-egy üzlethelyiségben, amikor újak jönnek és újak mennek, mi 25 éve a piacon vagyunk. Ennek nincs nagy titka, de azért elárulom neked, az ...

Bővebben

Hogyan élnek az olaszok?

Gasztronómiai betekintő Itáliába Azt már tudjuk, hogy az olasz konyha mennyire jó, hogy mennyire jellegzetes az ízvilága, azt is tudjuk, hogy az olasz mentalitás is irigylésre méltó. De vajon hogyan élnek ők, hogyan telnek hétköznapjaik a mának élés folyamatos örömében? Milyen étkezési szokásaik vannak? Tény, hogy merőben másképp élnek, mint mi, magyarok. Más kultúra, más mentalitás, másfajta szokások. Néhány jellemvonásuk – nyilván csak nagyvonalakban Az egyik, talán legjellemzőbb különbség köztünk és az olaszok között az, hogy ők a capuccinojukat kizárólag a reggeli órákban fogyasztják. Nyilván vannak náluk ...

Bővebben

Polpetti- a magyar-olasz

Ha magyar vagy – akkor imádod a rántott húst, ám, ha az olaszos ételeket is kedveled, akkor egészen biztosan fenséges manna lesz a számodra! De, mi is az a polpetti? Valójában az olasz konyhához semmi köze nincsen, mert ezt az ételt a magyarok „találták” ki, ami persze nem éppen találó kifejezés. Gyakorlatilag egy olasz és egy magyar ételt hoztak össze – jelesül együtt tálalják őket. Miért? Azért, mert a magyarok kedvence a rántott hús, ezt valószínűleg senki sem vitatja. Minden, ami rántott, legyen szó akár még zöldségekről is, imádjuk. A másik kedvencünk pedig a tészta, és a finom szószok. A kettő együtt pedig nem lehet rossz. Így ...

Bővebben