IL TRENO Blog

Évszázadok óta egy helyen - Trombitás

Napjainkban egymást érik az éttermek és különböző vendéglátóhelyek. Sorra nyílnak a sörözők, kocsmák, kávézók, éttermek, pizzériák, és még hosszasan lehetne sorolni. Ekkora kínálat esetén persze nem könnyű kitűnni, így a vendéglátósoknak alaposan fel kell kötniük a gatyájukat, ha vonzók szeretnének lenni a potenciális vendégek számára. Természetesen elsősorban a finom ételek jelentik a kulcsot, hiszen egy étterembe enni járnak az emberek. Ez azonban csak egy része az összképnek, még ha jelentős része is. Sokat nyom a latban a hely arculata is, amit sokszor nagyban meghatároz az étterem múltja – ha valami ilyen régóta ...

Bővebben

Múltat idéző minőség - Trombitás étterem

Sokan csak a történelem- és irodalomkönyvekből ismerik Budapest régi arcát. A pezsgő kávéházak és kitűnő éttermek életét, amelyekben a cigány prímások húzták a legszebb nótákat. De vannak, akik még emlékeznek ezekre a kitűnő időkre, akik még mindig a magyar nótákat hallgatják az ebédhez. Trombitás Éttermünk az ő számukra rejteget igazi meglepetést, méghozzá a múltat idéző minőséget. Az IL Treno Trombitáskert Étterem több szempontból is különleges. Itt a fatüzelésű kemencében készült minőségi ételek, a nagyszerű magyaros konyha és maga a történelem várja a vendégeket. Az élő ...

Bővebben

Margherita pizza története

Tudtad, hogy a Margherita pizza már 126 éves? A történetét ismered? „Kettőt” sem kell ahhoz gondolni, hogy rájöjjünk a Margherita pizza eredetére: a nagy múltú Olaszországból származik. De vajon melyik olaszországi városból, valamint kinek a nevéhez fűződik? Vissza az időben Több mint 126 éve annak, hogy I. Umberto király és Margherita királyné (Margherita di Savoia) egy kiruccanás alkalmával Nápolyba utaztak. A királyné imádta az újdonságokat és igyekezett minden kultúrába belekóstolni, de csillapíthatatlan kíváncsisága főleg a konyhai újdonságokra irányult. A királynő egyik nap nagyon megéhezett és valami igazán különlegesre ...

Bővebben

IL Treno kézműves pizzatészta

A verseny miatt nincs minőség Számos pizzériáa filozófiáját így tudnák körülírni: „Minél többet, minél gyorsabban, minél olcsóbban.” Ezzel önmagában nincs is gond, mivel egy vállalkozás csak akkor tud egyről a kettőre lépni, hogyha szigorúan szabályozza működését. Csak egy apró probléma akad: van egy szint, amit csak akkor tudnak átlépni, hogyha lemondanak ételeik minőségéről. És sajnos az a tapasztalatunk, hogy a pizzériák legtöbbje a többletbevételért hajlandó feladni a minőséget. Ez azt jelenti, hogy amit lehet előre lesütnek, lefagyasztanak, a tésztákat pedig nem gyúrják hanem formába nyomkodva elősütik. De nem ...

Bővebben

Ne cipekedj, ne főzz, ne pakolj és ne mosogass! Rendelj pizzát!

Közeleg a születésnapod? Netán farsangi bulit rendezel? Vagy csak egyszerűen társaságra vágysz és táncolnál is egyet? Mindezt pedig otthonodban tennéd a barátaiddal? Akkor nosza, rugaszkodj el a megszokásoktól és vendégeld meg szeretteidet lakásodban úgy, hogy te is élvezhesd minden pillanatát! Ne fáradj a bevásárlással, a főzőcskézéssel, ne légy „hulla” mire megérkeznek a vendégek! Rendelj pizzát és azon sem kell aggódnod, hogy ízleni fog-e az ebéd, vagy a vacsora a többieknek! Biztos lehetsz a sikerben, ha ételt rendelsz, hiszen mindenki megtalálja a magának legkedvesebb ízvilágot, a választék óriási. Biztosan előfordult már veled is, hogy egy buli ...

Bővebben