IL TRENO Blog

Bemutatkozik a házias IL Treno hasábburgonya

Fűszerezd meg az ételed, fűszerezd meg az életed! Ki ne ismerné a finom hasábburgonyát? Nem hungarikum ugyan, hiszen szinte a világ minden táján közkedvelt étel, viszont kétségtelen, hogy a magyar konyha elengedhetetlen ételeinek sorát bővíti. Azonban nem mindegy, miből és hogyan készítik el. Mi is kell pontosan az ízletes hasábburgonyához? Természetesen burgonya. Ám nem mindegy, hogy milyen. Olyan burgonyából érdemes elkészíteni, mely kifejezetten sütésre termesztett. Csakhogy ebből még mindig nem lesz az a hasábburgonya, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk. Sok múlik ugyanis a fűszerezésen is. Az IL Treno éttermeiben mindezt nagyon jól tudják, éppen ezért tudatosan olyan ...

Bővebben

Pizzából ötös! újra

Mit tudunk mi az IL Treno-ban az íncsiklandóan finom pizzákon kívül még nagyon jól csinálni? Saját ötletünk alapján immáron hat éve olyan gyerekeknek és felnőtteknek adjuk át az olasz pizzakészítés fortélyait, akiknek nem lenne lehetőségük ezt kipróbálni. Hat évvel ezelőtt döntött úgy legelőször az IL Treno, hogy kreatív program keretében támogatja a rászoruló gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A gyermekeknek lehetőségük nyílik elsajátítani a pizza készítésének trükkjeit az első lépéstől az utolsóig. Ez remek lehetőség számukra, hogy az olasz kultúrával is megismerkedjenek, hiszen a pizzakészítés ...

Bővebben

Vigyázat: nagy mennyiségben szeretet tartalmaz!

Az IL Treno kiemelt figyelmet fordít a társadalmunkban segítségre szorulókra. Sok olyan ember él a világon, akiknek szüksége van támogatásra. Ilyen a 26 éve működő dunaharaszti Bárka Alapítvány is. Itt a fogyatékkal élő és autista emberek számára lehetőség nyílik megismerni az alkotás örömét. A kézműves foglalkozások keretében ugyanis olyan tevékenységben vehetnek részt lakói, mellyel nem csupán elfoglalják magukat, hanem hasznos tevékenységet is végeznek, mely által megmutathatják, hogy ők is a társadalom hasznos tagjai kívánnak lenni. Kézműves alkotásaiknak termékeit fontosnak tartják megmutatni másoknak is. Így láthatjuk, hogy ...

Bővebben

ELVITEL a kávén túl - étel takeaway

Bizonyára Veled is előfordul, hogy az egész napos rohangálás mellett nincs időd nyugodtan megebédelni valahol, vagy kivárni az előtted kígyózó sort. Ilyenkor felmerülhet benned, mennyire jó lenne, ha a fogadra való ételt néhány kattintással kiválaszthatnád az interneten, majd személyesen átvehetnéd. Persze a fentiekre megoldást nyújt, ha főzöl és dobozolsz, ilyenkor viszont számolnod kell a mosatlan edények halmazával, illetve a romeltakarítással. A szó szerinti nehézséget egyrészt a bevásárlás okozta nyűg, másrészt a dobozolásból adódó cipekedés adja. Gyakran szembesülhetsz azzal is, hogy nincs az a méretű táska, amiben minden elfér. A súly ...

Bővebben

Tippelj, naponta hány kg sajt kerül a pizzákra!

Ha meg kellene tippelned, mit mondanál, hogy kg sajtot reszelünk a pizzákra egy nap? Mit gondolsz, hány kg tésztát főzünk ki és hány kg lisztet használunk fel? Egy PC méretű sajtot reszelünk le? Vagy inkább egy mosógép súlyával egyezik meg? Komolyan, tippeld meg, utána mutatjuk a számokat! 25 év alatt annyi alapanyagot használtunk fel, ami egy ország háztartásának éves sajt, tészta és liszt felhasználását lefedné. Brutális számokkal dolgozunk, de pont ez a lényeg, hogy nem spórolhatjuk ki az anyagokat. Nézzük a konkrét számokat. 2.775.000 kg lisztet használtunk fel 25 év alatt Ez 304 kg-ot jelent naponta, ez egy zongora súlya kb., amit akkor is eltudsz képzelni, ha ...

Bővebben