IL TRENO Blog

Te csak szurkolj, a többiről mi gondoskodunk!

„Indul az utazás, csak erre vártál…” - s, ha már plusz egy évet vártunk, legyen önfeledt a szurkolás! A labdarúgó Eb első magyarországi mérkőzésén néhány másodpercig elhihettük, hogy Schön Szabolcs gólt lőtt a címvédő portugáloknak és legyőzhetjük a regnáló Európa-bajnokot, ám a partjelző beintette a lest. Az öröm tiszavirág-életű volt, de senki sem szerette volna kihagyni a katarzist, ha a centiméterek velünk vannak. Míg kiveszed a pizzát a sütőből, elmész a hűtőhöz egy sörért vagy míg megmelegíted az ételed is csupán pár másodperc történése, de akár életed legjobb pillanatáról maradhatsz le. ...

Bővebben

Segíts, hogy segíthessünk

A Bárka Alapítványt idén 30 éve alapították, hogy eltérő szellemi képességű, különböző szociális hátterű, vallású és kultúrájú embereknek nyújtson otthont, életet. Az alapítvány egyszerre otthon és fejlesztő műhely. Fogyatékkal és autizmussal élő felnőttek élnek itt, vannak akik már a kezdetek óta. A segítők csodálatos odaadással, mérhetetlen figyelemmel segítik a bentlakók minden mozzanatát. A lakóhelyükön és a műhelyen kívül - amikor a vírushelyzet engedi - külsős programokkal színesítik a hétköznapokat, de kiemelt szerepet kap a testi és lelki egység fenntartása is. A Dunaharasztiban ...

Bővebben

A Magyar Paralimpiai Csapat hivatalos étterme lett az IL Treno

A Magyar Paralimpiai Bizottság és az IL Treno étteremlánc megállapodást kötött, amelynek keretein belül 2022 végéig támogatja a Magyar Paralimpiai Csapat felkészülését a vállalat. Az együttműködés értelmében a közel 30 éve működő csoport, amely magában foglalja az IL Treno, az IL Treno Expressz és a Buono Bistro éttermeket, kiemelt kedvezménnyel támogatja a tokiói nyári, valamint a pekingi téli paralimpiára készülő Magyar Paralimpiai Csapat tagjait. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke így értékelte az együttműködést: „Mindig nagy örömmel és megelégedettséggel tölt el, ha új támogató áll be ...

Bővebben

Melyik a világ legjobb pizzája? - II. rész

Az emberiséget millió dolog foglalkoztatja évezredek óta, de az egyik legfontosabb és mégis legkevésbé megválaszolható, hogy melyik a világ legjobb pizzája. Az ELŐZŐ részben már eljutottunk odáig, hogy a vékony tészta mellé, a klasszikus irányzatot követve, a paradicsomos alapot választjuk. Viszont, ne feledkezzünk meg a tejfölös pizzák imádóiról sem. Mindenki kénye-kedve szerint döntheti el, hogy legyen az alapszószban egy kis mustár, esetleg fokhagyma, viszont nálunk még tejfölös marharagu is van, de ne szaladjunk ennyire előre. Ahogy a testvéréttermünkről elnevezett pizza sugallja, a pizza csak jó lehet, hiszen egy kis téliszalámi, bacon, fokhagyma és mozzarella sajt ...

Bővebben

Melyik a világ legjobb pizzája?

Az emberiséget millió dolog foglalkoztatja évezredek óta, de az egyik legfontosabb és mégis legkevésbé megválaszolható, hogy melyik a világ legjobb pizzája. Minden a tésztánál kezdődik. Vannak, akik az amerikai, vastagabb tésztára esküsznek, de mi a frissen, vékonyra nyújtottban hiszünk. Utána következik az alap. Tejfölös vagy paradicsomos? Egyik sem rosszabb vagy jobb a másiknál, de a klasszikus irányzatot követve az utóbbi mellett tesszük le a voksot. Egy kis sajttal felturbózva meg is kaptuk az első pizzánkat, a margharetát, be a sütőbe, pár perc és kész. De még csak most jön a neheze: hússal vagy nélküle. Sokan szentül hiszik, hogy a hús íze nélkül nem is igazi a ...

Bővebben