IL TRENO Blog

Mikor érdemes pizzát rendelni?

Először is bármikor. Van azonban jó néhány olyan szituáció, amikor a pizzarendelés életet menthet. Az iskolai évek alatt A sulisok, koleszosok -tisztelet a kivételnek- nem a főzés bajnokai. Valószínűleg az Édesanyák ellátják a csemetéiket hazai koszttal, de sajnos a hűtők kapacitása is véges. Viszont a nehéz szellemi munkát végző gyermeknek szüksége van tápláló ételre. Van megoldás, akkor is, ha elfogyott Anya főztje. Persze, hogy a rendelés. Friss, meleg és változatos. Ráadásul nagyon praktikus is. Elsősorban azért mert elkészítik nekünk, másodsorban azért, mert tanulás közben is meg lehet enni, ráadásul, ha nem akarunk -és egy sulis miért is akarna- ...

Bővebben

Csak a Mozzarella sajt :)

Győződj meg róla ide kattitva: https://www.iltreno.hu/blog/sajt

Bővebben

A pizzaevés etikettje

Ahogyan szinte mindennek, úgy már a pizza evésnek is létezik egy „íratlan” etikett szabályzata. Persze amikor – házon belül – nagyon éhesek vagyunk és a pocak felmorog, akkor nem érdekel minket semmilyen etikett: habzsoljuk az igazi kézműves pizza nyújtotta élvezeteket. Ettől függetlenül vajon milyen esetben ehetünk kézzel, és mikor ajánlott az evőeszközök használata? A viselkedeskultura.blogspot.hu összeszedett ezzel kapcsolatosan pár érdekes gondolatot. Főbb etikett szabályok Ha kézzel kívánunk enni, akkor tartsuk be az alapvető higiéniás szabályokat: evés előtt és után is mossunk kezet. A kész pizzát nem kézzel „tépjük” szeletekre, hanem késsel ...

Bővebben

Avagy az élesztő jótékony hatásai

Mint tudjuk, a pizzában élesztő is szerepel a hozzávalók között. Aki nem biztos benne, hogy valójában milyen jó dolog ez, annak jöjjön most néhány hasznos információ az élesztőről, ami talán eddig rejtve volt sokunk számára. Mit tud az élesztő és miért mondjuk, hogy egészséges? Az ételek – elsősorban a tészták – térfogatát erjedéssel növeli meg, és ezt teljesen természetes úton, káros mellékanyagok képződése nélkül teszi. Az élesztő valójában egy gombafajta. Nem kell megijedni az elnevezéstől, hiszen tudjuk, hogy a gombák egy csoportja igen jótékony hatással bír. Ide tartozik az élesztő is, s mint ilyen, egy ...

Bővebben

Évszázadok óta egy helyen - Trombitás

Napjainkban egymást érik az éttermek és különböző vendéglátóhelyek. Sorra nyílnak a sörözők, kocsmák, kávézók, éttermek, pizzériák, és még hosszasan lehetne sorolni. Ekkora kínálat esetén persze nem könnyű kitűnni, így a vendéglátósoknak alaposan fel kell kötniük a gatyájukat, ha vonzók szeretnének lenni a potenciális vendégek számára. Természetesen elsősorban a finom ételek jelentik a kulcsot, hiszen egy étterembe enni járnak az emberek. Ez azonban csak egy része az összképnek, még ha jelentős része is. Sokat nyom a latban a hely arculata is, amit sokszor nagyban meghatároz az étterem múltja – ha valami ilyen régóta ...

Bővebben