IL TRENO Blog

Konyhatündér az IL Trenonál - Csilla

Az egyik hazai kereskedelmi tv-csatorna új gasztró sorozatot indított az ősszel. A Milliomos szakács c. műsorban három tagú zsűri figyeli a versenyzőket, akik közül a nyertes akár egy millió forintot is kifőzhet magának. Az első adás nyertese az IL Treno hálózat vezető séfje és büszkesége, Gyarmati Csilla lett. A milliomos szakács Csilla már évek óta dolgozik az étteremnél. Alapvetően a konyhák működését felügyeli, rendkívüli vezető és nagyszerű munkaszervező. Emellett gyakran magára ölti a kötényt és a szakácssapkát is, hiszen évek óta a gasztronómia megszállottja. Végzett mester szakács, remekül végzi a dolgát a konyhában. Hihetetlenül ...

Bővebben

Pizzásdoboz újragondolva

A pizzák házhozszállítása az egyik legnagyszerűbb ötlet volt a pizza feltalálása óta. Emberek ezrei, sőt millió, élnek ezzel a lehetőséggel nap mint nap, szerte az egész világban. Amikor azonban a takarításra kerül sor, akkor már kevesen örülnek annyira. Ugyanis ilyenkor a pizzásdoboz látványa már csak a szemeteshez vezető hosszú és rögös utat juttatja eszünkbe. De ennek nem kell így lennie! A dobozokat rengeteg módon újrahasznosíthatjuk, és jobbnál jobb dekorációs és használati elemeket készíthetünk belőlük – így ügyelve a környezetünket is. A pizza az egész világon az első számú házhozszállított étel. Ez ...

Bővebben

Fejlődés a siker kulcsa

Az IL Treno-nál fontosnak tartjuk, hogy kizárólag minőségi és finom alapanyagokból készítsük el az ételeket. Ehhez a legjobb partnereket keressük fel, köztük a hazai tésztagyártás legelsőjét, a Gyermelyi üzemet. Azonban emellett fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést is, hiszen így lehetünk egyre jobbak, így szolgálhatjuk ki a fogyasztók változatos igényeit. A tésztaspecialista A Gyermelyi üzem története igen régre nyúlik vissza, egészen 1953-ig. Ebben az évben 12 helyi gazda megalapította a Petőfi Szövetkezetet, amit azonban néhány éven belül lerombolt a kialakuló forradalmi helyzet. De a gazdák továbbra is úgy gondolták, hogy jobb közösen húzni az ...

Bővebben

Hagyomány és tradíció

Egy remek pizza minden alkalom tökéletes kiegészítője. Legyen szó baráti találkozóról, randiról vagy családi ünnepről, mindig jólesik egy-két szelet finom pizza. A ma már megannyi variációban kapható étel nagy múltra tekint vissza, ugyanis a története i.e. 3. században kezdődött. Pizza-őskor A pizza története az ókori Rómában vette kezdetét. A római szenátor és történész, Marcus Porcius Cato elsőként írt történeteket latinul. Ő az emlékiratában említést tesz az igazán ínycsiklandozó lapos kerek tésztáról. A leírás alapján ezt leggyakrabban olívaolajjal és különböző ...

Bővebben