IL TRENO Blog

Buono – Friss tészta

Frissesség félegészség – mondta a nagymama és nekilátott a tésztagyúrásnak. A délelőtti munka végére elkészítette a különböző tésztákat, amelyek között megannyi különlegesség is helyet kapott. Ezekből készül majd az ínycsiklandozó túrós csusza, a nagyszerű rakott tészta és legfinomabb húsleves. És mindez már az IL Treno-nál új éttermében a -ban elérhető is! Aki vidéken született vagy nőtt fel, annak biztosan nem kell bemutatni a friss tésztát. Talán emlékszik még, amikor a nagymamájával vagy az anyukájával együtt gyúrták a tésztát, és szinte a szájában érzi a ...

Bővebben

A paradicsom meghódítja a világot!

Az igazi olasz pizza elmaradhatatlan kelléke a kitűnő minőségű paradicsom. Készüljön belőle ínycsiklandozó szósz, vagy legyen a feltét egyik alapanyaga, ez a zöldség minden esetben a mediterrán nyár hangulatát idézi. De nem volt ez mindig így, a paradicsom hosszú utat tett meg a népszerűvé válás útján. A paradicsom története igen régre nyúlik vissza. Az őshazája Amerika, ahol az aztékok afrodiziákumnak tekintették és éveken keresztül termesztették. Cortez, a spanyol konkvisztádor 1519-ben fedezte fel ezt a piros zöldséget, és hazatérve megismertette egész Európával. Ahol azonban nem aratott osztatlan sikert. A kezdeti nehézségek A paradicsomot kezdetben inkább ...

Bővebben

Világhódító oregánó

Az olasz pizzák legkedveltebb fűszere az oregánó, így tehát ma már mindenki ismeri. Azonban ha eddig azt hitted, hogy mindent tudsz róla, akkor nagyot tévedtél! Az oregánó ugyanis több, mint egy fűszer! Nem hiába hódította meg az egész világot ez a növény, hiszen nemcsak az ételeket, hanem a testet és a lelket is teljessé teszi. Az egészség védelme Az oregánó egy apró levelű zöld növény, amely legtöbbek számára egy remek fűszert jelent. Azonban sokkal több ennél! Az oregánót már hosszú évezredek óta használják a népi gyógyászatban. Régebben leginkább gyulladáscsökkentőként alkalmazták, de nyugtatóként, ...

Bővebben

Konyhatündér az IL Trenonál - Csilla

Az egyik hazai kereskedelmi tv-csatorna új gasztró sorozatot indított az ősszel. A Milliomos szakács c. műsorban három tagú zsűri figyeli a versenyzőket, akik közül a nyertes akár egy millió forintot is kifőzhet magának. Az első adás nyertese az IL Treno hálózat vezető séfje és büszkesége, Gyarmati Csilla lett. A milliomos szakács Csilla már évek óta dolgozik az étteremnél. Alapvetően a konyhák működését felügyeli, rendkívüli vezető és nagyszerű munkaszervező. Emellett gyakran magára ölti a kötényt és a szakácssapkát is, hiszen évek óta a gasztronómia megszállottja. Végzett mester szakács, remekül végzi a dolgát a konyhában. Hihetetlenül ...

Bővebben

Pizzásdoboz újragondolva

A pizzák házhozszállítása az egyik legnagyszerűbb ötlet volt a pizza feltalálása óta. Emberek ezrei, sőt millió, élnek ezzel a lehetőséggel nap mint nap, szerte az egész világban. Amikor azonban a takarításra kerül sor, akkor már kevesen örülnek annyira. Ugyanis ilyenkor a pizzásdoboz látványa már csak a szemeteshez vezető hosszú és rögös utat juttatja eszünkbe. De ennek nem kell így lennie! A dobozokat rengeteg módon újrahasznosíthatjuk, és jobbnál jobb dekorációs és használati elemeket készíthetünk belőlük – így ügyelve a környezetünket is. A pizza az egész világon az első számú házhozszállított étel. Ez ...

Bővebben