Melyik a világ legjobb pizzája? - II. rész

Az emberiséget millió dolog foglalkoztatja évezredek óta, de az egyik legfontosabb és mégis legkevésbé megválaszolható, hogy melyik a világ legjobb pizzája. Az ELŐZŐ részben már eljutottunk odáig, hogy a vékony tészta mellé, a klasszikus irányzatot követve, a paradicsomos alapot választjuk.

Viszont, ne feledkezzünk meg a tejfölös pizzák imádóiról sem. Mindenki kénye-kedve szerint döntheti el, hogy legyen az alapszószban egy kis mustár, esetleg fokhagyma, viszont nálunk még tejfölös marharagu is van, de ne szaladjunk ennyire előre.

Ahogy a testvéréttermünkről elnevezett pizza sugallja, a pizza csak jó lehet, hiszen egy kis téliszalámi, bacon, fokhagyma és mozzarella sajt feltétösszességből csak valami mennyei étel kerekedhet ki.

Azonban, a tejföl nagy előnye a semlegessége. Így, bátran lehet játszani különböző, erőteljesebb ízvilágú feltétekkel, mint például a füstölt tarja, a paprikás szalámi és kukorica, hogy kerek legyen az élmény.  Egy kis mozzarella a tetejére és már meg is kaptuk a Dosto pizzánkat.

Kicsit megbolondítva az életet, mustárt is lehet keverni a tejfölös alapba, hogy aztán még inkább kijöjjön a friss, füstölt tarja, a bacon, valamint a kukorica mennyei együtthatása, miközben a ráolvadt mozzarella sajtot próbáljuk a Monello pizzáról valamilyen emberi módon leharapni.

És akkor végre eljutunk a marharagus alaphoz, amire a GABKO által kifejlesztett, minden keményszájú embernek tervezett chillis szósz mellé paprikás szalámit, bacont, pfefferonét és füstölt sajtot adunk. Mi csak Killernek hívjuk.

Reméljük, a felsorolt pizzákat már ismertétek, mert a következő részben jönnek az újdonságok, a különlegességek.