Melyik a világ legjobb pizzája?

Az emberiséget millió dolog foglalkoztatja évezredek óta, de az egyik legfontosabb és mégis legkevésbé megválaszolható, hogy melyik a világ legjobb pizzája.

Minden a tésztánál kezdődik. Vannak, akik az amerikai, vastagabb tésztára esküsznek, de mi a frissen, vékonyra nyújtottban hiszünk. Utána következik az alap. Tejfölös vagy paradicsomos? Egyik sem rosszabb vagy jobb a másiknál, de a klasszikus irányzatot követve az utóbbi mellett tesszük le a voksot. Egy kis sajttal felturbózva meg is kaptuk az első pizzánkat, a margharetát, be a sütőbe, pár perc és kész.

De még csak most jön a neheze: hússal vagy nélküle. Sokan szentül hiszik, hogy a hús íze nélkül nem is igazi a több ezer éves „lapos kenyér”. Szerencsére, a zöldségek sokszínűsége miatt hatalmas választék áll rendelkezésre. Ha a paradicsomos alapunkra szórunk egy kis gombát, megkapjuk a funghit. Kész is, jó étvágyat. Amennyiben sajtimádók vagyunk, akkor ott a quattro formaggi, négy különböző sajttal, hogy teljessé váljon az élmény az ízlelőbimbóink számára, de ajánlhatjuk a pesztóval, kukoricával, hagymával, gombával és füstölt sajttal ízesített verdurát is. És persze a mediterrán, vegetáriánus pizzák királya, a corino sült paradicsommal, olívabogyóval, articsóka krémmel, rukkolával és fenséges parmezán sajttal.

Ohh, hogy is felejthettük el… a többi, különleges pizzát pedig bármikor lehet kérni hús nélkül. ;)

Mivel ez egy fontos, társadalmi kérdés, titeket is megkérdeztünk. Az válaszokat itt találhatjátok, és ha már ott jártok, szavazzatok bátran!

Öveket becsatolni, mert a nagy pizza háború még csak most kezdődött. Hamarosan érkezik a második rész.