Különleges pizzák a világ minden tájáról - 2. rész

Érdekes és különleges pizzákat a világ minden táján készítenek, hiszen amellett, hogy egy egészen egyszerű ételről van szó, még borzasztóan finom is. Főleg akkor, ha a hagyományos feltétek helyett valami teljesen más kerül a tészta tetejére!

A cikk előző részében megismerhetted, hogyan eszik az oroszok, a franciák vagy a németek a pizzát.

Most újabb adag finomság következik!

Costa Rica[caption id="attachment_649" align="alignright" width="300"]10558378 - pizza10558378 - pizza[/caption]

Costa Rica a maga alig 5 millió lakosával statisztikák szerint a világ egyik legboldogabb országa. Az itt készített hagyományos ételek egyszerűek, olajosak és nagyon fűszeresek.

Ennek ellenére az egyik legfinomabb pizza, ami náluk ehető, a kókuszból és garnélarákból készített feltéttel. A két hozzávaló ötvözése igazán egzotikus ízeket eredményez.

Svédország

Ha Svédországban jársz, mindenképp kóstold meg a banana curry pizza nevet viselő finomságot, ami amúgy egész hasonló a hawaii pizzához.
Sonkával, édes gyümölcsökkel és egy kis curry porral készítik.

Ausztrália

Ausztráliában az étkezési szokások sokszor egészen furcsák, az ételek elkészítése pedig nekünk magyaroknak, szinte elképzelhetetlen.
Az ausztrálok ugyanis barbeque szósszal borított pizzát készítenek, amelyre feltétként olyan állatok húsa kerül, mint a krokodil, az emu vagy a kenguru.

Brazília

A brazilok imádják a zöldborsót. Szóval alaposan megszórják vele a pizza tetejét, a feltéthez pedig sárgarépát, fürjtojást, répát és mazsolát is adnak.
Ha egészséges pizzát készítenél, a Brazíliában kedvelt pizza biztosan jó választás lesz. Zöldségeken kívül másra nincs is szükséged hozzá.

Dél-Korea

Dél-Korea a legnépszerűbb pizzájának elkészítéséhez garnélarákot és édes burgonyát használnak, amelyhez áfonyamártást is adnak.

Egyesült Arab Emírségek

Az Egyesült Arab Emírségekben nem a hagyományos kör formájú pizzát fogyasztják. Szeletekre vágják, ezeket félbehajtják és megtöltik mézes mustáros csirkével vagy krémsajttal.

Te melyik nemzetiség népszerű pizzáját kóstolnád meg legszívesebben?