Különleges pizzák a világ minden tájáról - 1. rész

A pizza tipikusan az az étel, amelyet az egész világon ismernek, szeretnek, jó ízűen fogyasztanak. Legyen szó családi összejövetelekről vagy házibulikról, egy jó pizza sosem rossz.

Ha Magyarországon van magyaros pizza, kolbásszal és paprikával, akkor bizony más országokban is kell lennie néhány hagyományos, számunkra egészen különleges elkészítési módnak.

Íme néhány ország különleges pizzája, amit meg kell kóstolnod, ha arra jársz.

Oroszország

Ha Oroszországról legelőször a hideg jut eszedbe, már félig jóra gondoltál. Az oroszok ugyanis hidegen fogyasztják az ország egyik legnépszerűbb pizzáját, amely a mockba nevet viseli.

A pizzatésztán feltétként megtalálható a makréla, a tonhal, a szardínia, a lazac és a hagyma.

Japán[caption id="attachment_644" align="alignright" width="199"]56380549 - okonomiyaki japanese pizza hiroshima style56380549 - okonomiyaki japanese pizza hiroshima style[/caption]

Japánban az emberek folyamatosan újulnak és újítanak, ezért nem meglepő, hogy egy igazán különleges, japán pizzát rendelhetsz náluk. A neve mayo jaga és hihetetlenül jól néz ki. Na, meg persze finom is.

A pizzán olyan hozzávalók kaptak helyet, mint a majonéz, a kukorica, a burgonya, a hagyma és a bacon.

Franciaország

Szinte a világ összes táján lehet kapni tükörtojásos pizzát, Franciaországban azonban rendkívül kedvelt étel. A tojás sárgáját szolgálják fel, van, amikor a pizza tetején sütik meg, de van, hogy csak később, külön sütik hozzá.

India

Indiában egyáltalán nem furcsa, hogy az ott élő emberek a bárányhúsos feltéttel készített pizzát esznek. Ehhez pedig pácolt gyömbért fogyasztanak.

Németország

A Magyarországhoz igen csak közeli Németországban az egyik legnépszerűbb pizza az, amelynek feltétjeként tonhalkonzervet használnak. Ez van, amikor egymagában kerül a pizzára, azonban elég gyakori, hogy zöldségekkel keverik.

Palesztina

Palesztinában a pizza nagyon fűszeres. A feltét hozzávalói közé tartozik a csirka, az olívaolaj, a fahéj, valamint a szegfűbors.

A cikk következő részében további országok különleges pizzáit ismerheted meg!