Hozd magad tűzbe az IL Trenóban chiliszósszal!

gabko_logoA chilipaprika nem tartozik az újonnan felfedezett fűszernövények sorába, inkább azt mondhatnánk, hogy népszerűségét tekintve a reneszánszát éli. Már az inkák és az indiánok is használták ezt a növényt, de elterjedését Kolombusz Kristófnak köszönheti, ugyanis a legenda szerint az ő orvosa kezdeményezte, hogy magukkal vigyék, mert gyógyító erőt tulajdonított neki.

Az orvos nem tévedett sokat, hiszen a chilinek valóban jótékony hatása van az emberi szervezetre. Többek között tisztítja az orr- és melléküregeket, de reumás panaszok esetén is javasolják a fűszernövény fogyasztását.

De olyan korszaka is volt a chilipaprikának, amikor egyszerűen dísznövényként termesztették, hiszen piros színe miatt emelte a kertek pompáját. Csak később jelent meg ismét mint fűszernövény, és nem csupán Magyarországon, hanem a világ szinte minden pontján.

Kis hazánkban 2011-től ismét a chilipaprika reneszánszának lehetünk tanúi, ugyanis egyre több étel ízesítésére választják a magyar emberek is. A leveseken, a húsokon, a különféle főtt ételeken, a szendvicseken, valamint a mártogatáson túl immáron a pizzánkon is élvezhetjük a chilit.hunhot_gabko

Az IL Treno házhoz szállításban kérheted pizzádat Gabko chili alappal. Miért éri meg megkóstolni? A GaBko Chili szósszal készült pizzák után akkor is megnyalod majd mind a tíz ujjad, ha eddig ódzkodtál kipróbálni csípős feltéttel a kedvenc pizzád.

A GaBko Chili olyan minőségi chilipaprikából készül, mely hazai és kézműves termék. Mit jelent, ha chilivel kéred a pizzád az IL Trenóban? Az ízélményen túl támogatod a hazai és a kézműves termelőt.

Hozd magad tűzbe az IL Trenóban egy GaBko Chiliszószal készült pizzával! Válaszd bármelyik pizzánkat GaBko Chili alapszósszal! Garantáltan sírni fogsz tőle!