Hogyan lesz egy pizza igazán magyaros?

Minden országnak megvan a saját kultúrája, gasztronómiája. Magyarország nem kivétel ez alól, hiszen hagyományos ízvilága egészen egyedi és különleges.

A magyar kultúra szerves részét képezi a gasztronómia, amely számos változatos ételkülönlegességet tudhat magáénak.

Szeretjük a magyar konyhát, hiszen megszoktuk (és pontosan tudjuk), melyik ételhez milyen ízvilág tartozik. Ezeket azonban bátran variáljuk, nem óckodunk az újtól. Ezektől nem tágítunk, a hagyományos ízekből nem engedünk. A leghíresebb magyar fogások között ott van a gulyásleves, a halászlé, de a paprikás csirke és a túrós csusza is ezen ételek közé tartozik. magyaros_pizza

Jöhet minden, ami fűszeres, mindegy, hogy sütve vagy párolva van. Húst eszünk hússal, levest levessel. Szeretjük az igazán ízes, fűszeres ételeket, a hagymát és a tejfölt sem vetjük meg. Ha megnézzük azt, milyen összetevőkre esküszik a magyar gasztronómia, gyorsan összeáll a kép. Nagyjából jöhet minden, ami más országokban nem túl (vagy egyáltalán nem) jellemző.

Az ízeket kreatívan párosítjuk, nem félünk kipróbálni az újdonságokat sem. Egyedi és karakteres ízvilágú ételek hazája vagyunk, amit más országok specialitásainak átformálásával teszünk teljessé.

Az igazán magyaros pizzák

Hogy mitől lesz egy pizza igazán magyaros? Természetesen a feltét a lényeg, mint ilyen kérdéseknél mindig.

  • A feltét alapja lehet tejfölös, vagy a jól megszokott paradicsomos szósz. Ahelyett, hogy édes hozzávalók kerülnének a pizzára, inkább a fűszeres összetevőket részesítjük előnyben.
     
  • Lehet rajta kolbász, sonka. Szinte mindegy, hogy milyen hús kerül rá, a lényeg, hogy hús legyen. Jöhetnek a csípős, már-már fejedelmi ízek, amelyek kiegészítenek minden egyes falatot.
     
  • Az olyan friss zöldségek, mint a paprika és a paradicsom, szintén a magyaros pizza jellemzői.
     
  • A magyaros pizzák tökéletesen őrzik a hagyományos, magyar ízvilágot. Annak, aki még nem evett ilyet, mindenképpen ki kell próbálnia.

Minden falat egy csipetnyi magyarság, ami az otthonos ízeket idézi fel.

Kóstold meg kínálatunkból: