Buono – Friss tészta
Frissesség félegészség – mondta a nagymama és nekilátott a tésztagyúrásnak. A délelőtti munka végére elkészítette a különböző tésztákat, amelyek között megannyi különlegesség is helyet kapott. Ezekből készül majd az ínycsiklandozó túrós csusza, a nagyszerű rakott tészta és legfinomabb húsleves. És mindez már az IL Treno-nál új éttermében a -ban elérhető is!
Aki vidéken született vagy nőtt fel, annak biztosan nem kell bemutatni a friss tésztát. Talán emlékszik még, amikor a nagymamájával vagy az anyukájával együtt gyúrták a tésztát, és szinte a szájában érzi a kiváló ételek ízét. A jó hír, hogy ez a városban is elérhetővé már!
Új éttermünkben a Buono-ban rengeteg finomság várja a vásárlókat. A gyerekkort megidéző friss tészták kerülnek a polcokra, amelyek között a kézzel gyúrt gnocci is helyet kap. Oké, hogy gyerekkor meg minden, de miért is jó ez?
Tárolás
A száraz tészta ipari körülmények között készül. Tartós élelmiszernek számít, ezért a gyártása során szükséges a hőkezelés és a szárítás. Így sokáig eltartható lesz, és bármikor lekaphatjuk a polcról.
Ellenben a friss tészta legfeljebb öt napig tartható, és kifejezetten a hűtőben kell tárolni. Ugyan ez sokak számára a száraz tésztát tünteti fel jobb színben, de lássuk be, hogy a tartósítószer mentes ételek egészségesebbek és könnyebben fogyaszthatóak.
Elkészítési idő és íz
A száraz tésztát a felforralt vízben 8-10 percig kell főzni, hogy kellőképp megpuhuljon. És nem szabad megfeledkezni az olaj és a só hozzáadásáról, mert különben a tészta ízetlen lesz és könnyen összeragad.
Ezzel ellentétben a friss tészta – persze vastagságtól és formától függően – csupán néhány perc alatt elkészül. A kiváló alapanyagoknak köszönhetően az íze minden esetben intenzív és finom. Elég néhány csepp olívaolaj és fantasztikus ebéd készülhet el – akár percek alatt.
A száraz tészta rendkívül különleges, múltat idéző étel, amelynek nagyszerű és feledhetetlen az íze. Így hát bátran ajánljuk mindenkinek, aki valami finomra, valami elragadóra vágyik.
Az Allee oldalában a Strabuck mellett a földszinten találod meg új éttermünket.
Archívum
- 2022. október
- 2022. szeptember
- 2021. december
- 2021. november
- 2021. október
- 2021. szeptember
- 2021. július
- 2021. június
- 2021. május
- 2021. április
- 2021. március
- 2019. február
- 2019. január
- 2018. július
- 2018. június
- 2018. május
- 2017. november
- 2017. július
- 2017. március
- 2017. február
- 2017. január
- 2016. október
- 2016. szeptember
- 2016. augusztus
- 2016. július
- 2016. június
- 2016. május
- 2016. március
- 2016. február
- 2016. január
- 2015. december
- 2015. november
- 2015. október
- 2015. szeptember
- 2015. augusztus
- 2015. július
- 2015. június
Hírlevél feliratkozás
Személyes adataid és email címed természetesen nem adjuk ki senkinek. ASZF.