Buono – Friss tészta

Frissesség félegészség – mondta a nagymama és nekilátott a tésztagyúrásnak. A délelőtti munka végére elkészítette a különböző Buono_IL_trenotésztákat, amelyek között megannyi különlegesség is helyet kapott. Ezekből készül majd az ínycsiklandozó túrós csusza, a nagyszerű rakott tészta és legfinomabb húsleves. És mindez már az IL Treno-nál új éttermében a -ban elérhető is!

Aki vidéken született vagy nőtt fel, annak biztosan nem kell bemutatni a friss tésztát. Talán emlékszik még, amikor a nagymamájával vagy az anyukájával együtt gyúrták a tésztát, és szinte a szájában érzi a kiváló ételek ízét. A jó hír, hogy ez a városban is elérhetővé már!

Új éttermünkben a Buono-ban rengeteg finomság várja a vásárlókat. A gyerekkort megidéző friss tészták kerülnek a polcokra, amelyek között a kézzel gyúrt gnocci is helyet kap. Oké, hogy gyerekkor meg minden, de miért is jó ez?

Tárolás

A száraz tészta ipari körülmények között készül. Tartós élelmiszernek számít, ezért a gyártása során szükséges a hőkezelés és a szárítás. Így sokáig eltartható lesz, és bármikor lekaphatjuk a polcról.

Ellenben a friss tészta legfeljebb öt napig tartható, és kifejezetten a hűtőben kell tárolni. Ugyan ez sokak számára a száraz tésztát tünteti fel jobb színben, de lássuk be, hogy a tartósítószer mentes ételek egészségesebbek és könnyebben fogyaszthatóak.

Elkészítési idő és íz

hazi_tesztaA száraz tésztát a felforralt vízben 8-10 percig kell főzni, hogy kellőképp megpuhuljon. És nem szabad megfeledkezni az olaj és a só hozzáadásáról, mert különben a tészta ízetlen lesz és könnyen összeragad.

Ezzel ellentétben a friss tészta – persze vastagságtól és formától függően – csupán néhány perc alatt elkészül. A kiváló alapanyagoknak köszönhetően az íze minden esetben intenzív és finom. Elég néhány csepp olívaolaj és fantasztikus ebéd készülhet el – akár percek alatt.

A száraz tészta rendkívül különleges, múltat idéző étel, amelynek nagyszerű és feledhetetlen az íze. Így hát bátran ajánljuk mindenkinek, aki valami finomra, valami elragadóra vágyik.

Az Allee oldalában a Strabuck mellett a földszinten találod meg új éttermünket.

Buono_étlap