Főszerepben a pizza

avagy 5 felejthetetlen filmjelenet

A pizza rendkívül közkedvelt étel, ezért nem tartott sokáig, hogy egyes film remekekben is szerepet kapjon. Ez a méltán népszerű, és nagy hagyományokkal rendelkező étel remek választásnak bizonyult a felejthetetlen filmjelenetek megalkotásához. Íme 5 klasszikus, amelyekben a kiváló szereposztás mindenkinek meghozza a kedvét egy szelet finom pizzához.

Tini Nindzsa Teknőcök
Michelangelo, Raffaelo, Leonardo és Donatello igazi hősök. A harcok mellett mind a mesesorozatban, mind a filmekben kitüntetett szerepet kapott a pizza. Ez nemcsak a tökéletes étkezések alapjának, hanem a teknőcök legjobb figyelemelterelésének is bizonyult.

A klasszikus, 1990-es kiadású filmben emlékezetes jelenet jutott a pizzának. Egyrészt a pizzafutár kiszámítható késése és ennek lereagálása, másrészt a pizza felszeletelésének módja teszi igazán feledhetetlenné ezt a pár percet.
 

Vissza a jövőbe trilógia
A Vissza a jövőbe trilógia a filmtörténet kiemelkedő alkotása. Természetesen ebből a remek trilógiából sem maradhatott ki a sokak által kedvelt étel.

A második rész jelenetét a pizza elkészítésének módja tette feledhetetlenné. Ugyanis a jövőbeni technológia fejlettsége lehetővé tette, hogy a tenyérnyi pizza pár pillanat alatt tökéletesen átsülve kerüljön az asztalra. És nemcsak egy embernek, hanem az egész családnak biztosítson vacsorát.
 

A hálózat csapdájában
Az 1995-ös évben az internet még új és alig elterjedt fejlesztés volt, éppen ezért a Halózat csapdája mindenki számára tartogatott meglepetéseket. A Sandra Bullock főszereplésével készült filmben kitüntetett figyelmet kapott a technika új vívmánya, azonban nem kevésbé hangsúlyos jelenet jutott a pizzának sem.A történet főhősnője szakít a hagyományos pizzarendelés módszerével. Az interneten rendeli meg a vacsorát, amelynek a látottak szerint remek kiegészítői a színes cukorkák.
 

Wayne világa
A két jóbarát tévés karrierje hirtelen fordulatot vesz, amikor remek ajánlatot kapnak a neves producertől. Azonban a siker útja nem felhőtlen.
Wayne a film egyik kiemelkedő jelentében nemcsak a Pepsi, a Dorito’s és a Nuprin fantasztikus lehetőségét mutatja be a nézőknek, ugyanis ekkor kap szerepet a pizza is.
 

Reszkessetek betörők
Nem lenne teljes a karácsony a Reszkessetek betörők klasszikusa nélkül. És a film nem lenne teljes a pizzás jelenetek nélkül.6143100-large
Mikor már Kevin egyedül maradt otthon, mi mást tehetne, minthogy megrendeli a kedvenc pizzáját?! Azonban ez a jelenet nemcsak számunkra, hanem a pizzakiszállító számára is emlékezetes maradt. Kevin ugyanis egy régi film jelenetét választja a megrendelő hangjának, ezért igen érdekes párbeszéd zajlik a filmben.

Már csak rajtunk áll, hogy melyik remek klasszikust választjuk ki esti filmnek, és ehhez milyen pizzát rendelünk.