A szeretetre született emberek

A Down-szindrómások közös vonása, hogy rendkívül őszinték, érzékenyek és melegszívű emberek. Könnyen beilleszkednek bármilyen társaságba, hiszen remek szociális képességekkel rendelkeznek. Rengeteg szeretet tudnak adni, számukra a gonoszság ismeretlen fogalom.

Ezen felül más tulajdonságaikat tekintve is hasonlóak. A gyermekek értelmi fejlődése lassú, a testméretük eltér a kortársaikétól és az arcuk is egyedi.

Mindez a hibás sejtosztódás következtében alakul ki, amelynek során a 21-es kromoszómából nem kettő, hanem három jön létre. Ez a világban leggyakrabban előforduló vele született rendellenesség, ami minden hatszázadik gyermeket érint.

Azonban a Down-szindróma nem betegség, hanem egy állapot. A gyerekek számára a legfontosabb a szerető család és a baráti közösség, aminek köszönhetően mindenki máshoz hasonlóan önálló életet élhetnek felnőttként. A Down Alapítvány célja, hogy ehhez minden szükséges eszközt megadjon az embereknek. És ebben egy héten át az IL Treno étterem is segít.

Hogy hogyan?

Down_AlapatványA Down Alapítvány egyik fő célkitűzése a felnőtt értelmileg akadályozott emberek szakmai támogatása. Hiszen a szindrómás emberek ugyanúgy vágynak arra, hogy munkájuk legyen, hogy társaikkal együtt dolgozhassanak. Az Alapítvány és az IL Treno étterem által közösen megszervezett Down-hét célja, hogy segítsék a munka világába való bekapcsolódást.

2015. szeptember 28 – október 2-a között a Bartók Béla úti étteremben lehetőséget kapnak a Down Alapítvány II. sz. Gondozóház foglalkoztatottjai a próbamunkára. Ez idő alatt az asztalok letakarításában és kisebb konyhai előkészítő munkafolyamatokban lesznek az étterem dolgozóinak segítségére.

Emellett az IL Treno étteremben öt alkalommal (minden nap 11:30-14:00) egy kis vásár kerül megrendezésre, ahol az Alapítvány tagjainak saját készítésű kézműves termékei közül lehet választani.

Szeretettel hívjuk Önt is, hogy részese legyen ennek a különleges, szeretetteljes hétnek az IL Trenonál!

Bartók éttermünk címe:
1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.