Desszert pizza, amiket imádni fogsz

A pizzát, mint a világ egyik legnépszerűbb étele, mára több ezer recept és módszer alapján lehet elkészíteni. [caption id="attachment_664" align="alignright" width="300"]dessert pizza_2Desszert pizzák[/caption]

Legjobb az egészben, hogy nem kell túlgondolni a sütést. Ha a tészta elkészítése nem is sikerül úgy, ahogy tervezted, még mindig kaphatsz a boltban előre készített tésztát. Ezután pedig semmi más dolgod nincs, mint megálmodni és elkészíteni a tökéletes feltétet.

Egymillió és egy lehetőség áll előtted arra, hogy olyan pizzát alkoss, amit desszertként bátran fogyaszthatsz. A jól megszokott sütemények helyett inkább válassz olyan pizzát, amely édességként is bátran megállja a helyét.

Készíthetsz például nutellás palacsintát, aminek a tetejére eperdarabkákat teszel. De kerülhet háromféle csokoládéból mixelt csokikrém is, amit tovább édesíthetsz úgy, hogy néhány csokikockát raksz a krém tetejére.

Aztán ott van még a gyümölcsös pizza, ami nyáron igazán kellemes desszert lehet azok számára, akik valami édesen finomra vágynak. Feltétként használható mézédes baracklekvár, ami a pizzatészta egészén terül el.

Erre kerülnek az olyan friss gyümölcsdarabok, mint az eper, a kivi, a szőlő, az őszibarack és mindenféle nyári finomság. Baracklekvár helyett persze mást is lehet használni, ilyen például az édes vanília öntet vagy áfonyalekvár.

Nyáron érdemes lehet hideg pizzavariációkkal is próbálkozni. A nagy melegben fiataloknak és felnőtteknek egyaránt jól esnek a hűsítő falatok. Ezek a falatok lehetnek egészséges gyümölcsdarabok, vagy csokikrémes finomságok is.

A lényeg, hogy olyan desszert készüljön, ami után nem csak te, hanem a család összes tagja megnyalja mind a tíz ujját.