Bemutatkozik a házias IL Treno hasábburgonya

Fűszerezd meg az ételed, fűszerezd meg az életed!

Ki ne ismerné a finom hasábburgonyát? Nem hungarikum ugyan, hiszen szinte a világ minden táján közkedvelt étel, viszont kétségtelen, hogy a magyar konyha elengedhetetlen ételeinek sorát bővíti. Azonban nem mindegy, miből és hogyan készítik el. Mi is kell pontosan az ízletes hasábburgonyához? Természetesen burgonya. Ám nem mindegy, hogy milyen. Olyan burgonyából érdemes elkészíteni, mely kifejezetten sütésre termesztett. Csakhogy ebből még mindig nem lesz az a hasábburgonya, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk. Sok múlik ugyanis a fűszerezésen is.

Az IL Treno éttermeiben mindezt nagyon jól tudják, éppen ezért tudatosan olyan burgonyából készítik, mely sütéshez ajánlott. Ahogyan séfünk gondosan választotta ki a burgonyát, a fűszerezésre is nagy hangsúlyt fektetett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az IL Treno séfje időt és energiát nem sajnálva közel hét fajta burgonyából választotta ki azt az egyet, melyet kedves vendégeink jelenleg az éttermeinkben fogyaszthatnak. A fűszerezést is ki kell kísérletezni, hiszen pontosan meg kell találni azokat a fűszereket, melyek házias jellegét megadják a hasábburgonyának. Ehhez séfünk 30 féle fűszert, illetve fűszerkeveréket próbált ki, melyek közül megtalálta a tökéletest. A házias hasábburgonya egyedi ízét a pirospaprika, a füstölt paprika, a bors, a fokhagymapor, a vöröshagymapor, valamint a só megfelelő arányai adják.

Miért lett séfünknek ez a végső döntése?
Mert az IL Treno házias ételeihez pontosan egy ilyen háziasan fűszeres hasábburgonya illik a legjobban.