A tésztának is lelke van

Számtalanszor teszik fel a kérdést vendégeink, hogy miben rejlik az IL Treno pizzakölteményeinek egyedisége, kalandos ízharmóniája, valamint különleges karaktere? A kérdésre mi mindig azt szoktuk válaszolni: „ahogyan minden másnak a földkerekségen, úgy a pizzatésztáinknak is lelke van, amit ápolni és gondozni kell addig a nagyszerű pillanatig, ameddig a vendég hasába nem kerül.”

Ahogyan a versenyautóknak a kerék, úgy nekünk a tészta

gombocok 

Vajon egy profi versenyautó tud-e versenyezni kiváló kerekek és futómű nélkül? Aligha. Lehet akármilyen jó az autó motorja, felépítése vagy dinamikája, jó kerekek és futómű nélkül képtelen lesz versenyben maradni, valamint nagyszerű és emlékezetes eredményeket elérni. Az IL Treno pizzéria számára a pizzafeltétek egyedi karaktere jelenti a pizza „motorját”, a pizzatészta pedig a pizza „kerekeit”, amin megtestesül a pizzakészítés művészete.

Ennek eredményeképpen elmondhatjuk, hogy a pizzakülönlegességek legfontosabb összetevője és része maga a tészta, mivel az igazi olasz pizza karakterességét és ízvilágát a pizzatészta állaga, minősége, ropogós héja, valamint puhasága szabályozza.

Ebből kifolyólag a pizzatészták elkészítse abszolút felelősségteljességet, odafigyelést és szakértelmet kíván.

Gyula 17 éve gondozza az IL Treno pizzák lelkét

Gondoltad volna, hogy az IL Treno pizzatésztáit egyetlen egy ember készíti? Tudtad, hogy ez az ember fáradhatatlanul csak azon munkálkodik, hogy minden nap ugyan olyan minőségű tészta kerüljön a vendégek asztalára?

17 éve már annak, hogy Gyula gyúrja nap mint nap a pizzatészta gombócokat. A kezdetekben csak 4 éttermünk számára készített kiváló minőségű alapokat, de ma már 14 étterem pizzatésztáinak minőségért vállal felelősséget. Az éttermeink száma miatt, napjaikban már gépek segítik a munkáját, de a mai napig minden gombóc – szó szerint – átmegy a keze között, hogy ellenőrizze a tészták kifogástalan minőségét.

Naponta egy robogó súlyának megfelelő pizzatésztát készít

Minden reggel 5-kor kell, hogy elkészíthesse a következő napra szánt pizzatészta gombócokat. Ennek okán egy nap közel 150 kilogrammnyi tésztát készít, ami egy átlagos robogó súlyának felel meg. Ha az egész hetet nézzük, akkor ez a tömeg akár egy átlagos autó súlyát is meghaladhatja.

Gyula az IL Treno Popeje

Gyulának akkora karja van, mint Popeynek a sok tésztagyúrástól. Ezenkívül ő nem a konzerves spenót fogyasztásából, hanem a pizzatészták kóstolgatásából meríti erejét. Továbbá fontos tudni, hogy Gyulának napi szinten kell az alapanyagokat módosítani, mert a tészta állagát befolyásolja az időjárás, a páratartalom, az alapanyagok hőmérséklete, valamint a víz hőmérséklete is.

Napi többszöri kóstolás és folyamatos újragyúrás teszi lehetővé, hogy a pizzatésztáink minden nagyipari beavatkozást mellőzve is állandó és stabil minőséget képviselhessenek.

20111027-IMG_645120111027-IMG_646120111027-IMG_6471