EN HU

Újdonság étlapunkonParajos-ricottás tortellini*

BARILLA TÉSZTAHÁZ

olasz füstös paradicsomszószban, ropogós baconnal *kívánság szerint vegetáriánus fogásként is elkészíthető

2.290 Ft

A tortellini, magyarul „tésztabatyu” alapvetően modenai eredetű tészta, azonban felhasználása olaszországi tájegységenként eltérő lehet. Olaszországban gyakran használják levesbetétként is, de a világon általában mindenki töltött tésztaként ismeri.

Több legenda is kering a tortellini körül. Az egyik ilyen mesét az 1600-as években egy modenai költő írta le az egyik művében, amely szerint, egy tésztagyúró mestert ihletett meg Vénusz alakja, aki megszállt egy fogadóban. A mestert annyira megbabonázta Vénusz, hogy megleste őt, de csak a köldökét látta meg. Ám ez is akkora hatással volt rá, hogy azonnal megalkotta a tortellinit „Vénusz köldökét”. Ugyanez a történet más szereplőkkel is felfedezhető, így az igazság rejtve maradt.
Azt viszont biztosan kijelenthetjük, hogy a tortellini készítése ügyes kezeket igényel. Hogy neked ne kelljen otthon pepecselni vele, mi házhoz visszük neked a parajos-ricottás tortellinit, amit kérés esetén vegetáriánus formában is elkészítünk.

Így készül: a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott spenótlevelet. Ha elkészült, betöltjük vele a kinyújtott tésztát és tortellinit formázunk belőle. A tésztákat lobogó vízben megfőzzük.

A szószhoz olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, szárított oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd pár perc alatt összeforraljuk. A megfőtt tortellinit a paradicsomszószba keverjük és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk. Tálaláskor a tetejére tesszük a vékony csíkokra vágott, pirított bacont.

 

Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.