EN HU

Carbonara spagetti

BARILLA TÉSZTAHÁZ

tejszínes sonkás baconos ragu, parmezán sajttal

1.990 Ft

Még a legszegényebb olasz családoknál is készítik, méghozzá mindent házilag: a tésztát is frissen gyúrják, a szalonna, a tojás és a sonka is házi. Ez az étel a szénégetőktől származik, egyszerre kellett kiadós és mégis olcsó legyen.

A spagettit lobogó vízbe tesszük, és al dentere, vagyis majdnem készre főzzük. Ezalatt nekilátunk a szósznak.

A sonkát és a szalonnát – ha szükséges, egy csepp olívaolajon – lepirítjuk. velük együtt üvegesre pároljuk a hagymát is. Mehet is rá a fokhagyma, és ráöntjük a kevés fehérbort is. Sóval, borssal ízesítjük. Kicsit összeforraljuk őket, majd mehet rá a megfőtt tészta és a tojássárgája.

A tejszínt egy nagyobb tálban és ráöntjük a sonkás-szalonnás tésztára. Jól átforgatjuk, tetejét megszórjuk még egy kevés parmezánnal és még forrón tálaljuk is.

 

Ételeink allergén táblázatát ide kattintva nézheti meg.