Hozd magad tűzbe az IL Trenóban chiliszósszal!

gabko_logoA chilipaprika nem tartozik az újonnan felfedezett fűszernövények sorába, inkább azt mondhatnánk, hogy népszerűségét tekintve a reneszánszát éli. Már az inkák és az indiánok is használták ezt a növényt, de elterjedését Kolombusz Kristófnak köszönheti, ugyanis a legenda szerint az ő orvosa kezdeményezte, hogy magukkal vigyék, mert gyógyító erőt tulajdonított neki.

Az orvos nem tévedett sokat, hiszen a chilinek valóban jótékony hatása van az emberi szervezetre. Többek között tisztítja az orr- és melléküregeket, de reumás panaszok esetén is javasolják a fűszernövény fogyasztását.

De olyan korszaka is volt a chilipaprikának, amikor egyszerűen dísznövényként termesztették, hiszen piros színe miatt emelte a kertek pompáját. Csak később jelent meg ismét mint fűszernövény, és nem csupán Magyarországon, hanem a világ szinte minden pontján.

Kis hazánkban 2011-től ismét a chilipaprika reneszánszának lehetünk tanúi, ugyanis egyre több étel ízesítésére választják a magyar emberek is. A leveseken, a húsokon, a különféle főtt ételeken, a szendvicseken, valamint a mártogatáson túl immáron a pizzánkon is élvezhetjük a chilit.hunhot_gabko

Az IL Treno házhoz szállításban kérheted pizzádat Gabko chili alappal. Miért éri meg megkóstolni? A GaBko Chili szósszal készült pizzák után akkor is megnyalod majd mind a tíz ujjad, ha eddig ódzkodtál kipróbálni csípős feltéttel a kedvenc pizzád.

A GaBko Chili olyan minőségi chilipaprikából készül, mely hazai és kézműves termék. Mit jelent, ha chilivel kéred a pizzád az IL Trenóban? Az ízélményen túl támogatod a hazai és a kézműves termelőt.

Hozd magad tűzbe az IL Trenóban egy GaBko Chiliszószal készült pizzával! Válaszd bármelyik pizzánkat GaBko Chili alapszósszal! Garantáltan sírni fogsz tőle!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.