IL TRENO Blog

Rendeléseddel támogasd a Bárka Alapítvány-t

A társadalmi szerepvállalás keretében cégünk figyelmet fordít a minket körülvevő világra is. Ugyanis megannyi ember él a földön, akiknek segítségre vagy támogatásra van szüksége, akiket nem lehet figyelmen kívül hagyni. A Bárka Alapítvány 26 éve működik Dunaharasztiban. Lakóotthont, nappali ellátást és azon belül fejlesztő foglalkoztatást működtet fogyatékkal élő és autista emberek számára. A Bárka lakóotthona a sérült ember számára ugyanazt jelenti, mint minden felnőtt embernek a saját lakása, háza: ez az otthonuk. A Bárka Alapítvány kézműves műhelye igyekszik olyan elfoglaltságot és munkát biztosítani, mely ...

Bővebben

Biztos hogy sajt van a pizzádon?!

Mi a különbség az állati és növényi eredetű sajtok és sajtkészítmények között? A boltok polcain egyre többször jelennek meg az állati alapanyagokból készített sajtok mellett a növényi eredetű sajtok és sajtkészítmények, valamint az olyan sajtfélék amiket tejtermék-imitátumként tartanak számon. Mi különbség ezek között, melyiket válasszuk? Milyen sajtot használ az Il Treno? Ahogyan már a nevük is sugallja, az állati és növényi eredetű sajtokat az alapanyag származékuk különbözteti meg. Így az állati eredetű tehén-, juh-, kecske-, szamár-, ló-, valamint tevetejből a növényi eredetűek pedig növényi-, ...

Bővebben

Bruce Lee ereje velünk van

Bruce Lee ereje velünk van – siker sztori Éttermünk nem csak egyedi cégfilozófiájának és hozzáállásának, hanem szakácsaink elhívatottságának, főzés-sütés iránti szeretetének, valamint alkotóerejének is köszönheti sikereit. Szakácsaink körül keringő, kedves és aranyos történetek összessége alkotja a mai Il Treno étterem étlapjának, széles és egyedi választékát. Sokak elgondolkoznak arról, hogy az éttermi szakácsok vajon mit ehetnek? Folyamatosan „csipegetnek” a konyhai alapanyagokból, vagy előre elkészített ételeket hoznak magukkal otthonról? Van-e arra idő, hogy a szakácsok saját magukra is főzzenek, valamint ...

Bővebben

A tésztának is lelke van

Számtalanszor teszik fel a kérdést vendégeink, hogy miben rejlik az IL Treno pizzakölteményeinek egyedisége, kalandos ízharmóniája, valamint különleges karaktere? A kérdésre mi mindig azt szoktuk válaszolni: „ahogyan minden másnak a földkerekségen, úgy a pizzatésztáinknak is lelke van, amit ápolni és gondozni kell addig a nagyszerű pillanatig, ameddig a vendég hasába nem kerül.” Ahogyan a versenyautóknak a kerék, úgy nekünk a tészta Vajon egy profi versenyautó tud-e versenyezni kiváló kerekek és futómű nélkül? Aligha. Lehet akármilyen jó az autó motorja, felépítése vagy dinamikája, jó kerekek és futómű nélkül képtelen lesz ...

Bővebben

Mik a különbségek a magyar és az olasz pizza között?

Milyen az igazi olasz pizza? Összességében a pizzát mindenki szereti, de vajon az emberek tisztában vannak-e azzal, hogy milyen az igazi olasz pizza? Mik a főbb különbségek a magyar és az olasz pizzák között? Az olasz pizza jellemzői Itt érdemes leszögezni, hogy az igazi olasz kézműves pizzák elkészítése komoly tapasztalatot kíván, mivel számos kritériumnak kell megfelelnie. Összeírtuk pár pontban, hogy egy igazi olasz pizzának milyennek kell lennie, valamint az IL Treno pizzéria milyen szempontok alapján készíti pizzáit. Az olasz pizzatészta vékony, kívül ropogós és belül puha. A tésztát mindig frissen kell elkészíteni, valamint komoly tapasztalatot kíván a ...

Bővebben